OHMYGOSSIP — Fitness on elustiil, mis muudab harjumusi ja eluviisi 100%. Soomlannad Sofia Ruusila-Nousiainen, Henna Peltonen, Jutta Gustafsberg ja Tiina Jylhä on läbi teinud suure välimuse muutuse, kajastab Iltalehti.

Bikiini fitnessist maailmameister Sofia Ruusila-Nousiainen (25) alustas oma elumuutust 5 aastat tagasi. Ta osales tollal Miss Helsinki võistlustel ja treenis 3 kuud personaaltreeneri abil. Lisaks võidule nakatus ta spordipisikuga. Praegu kulub Sofial kogu vaba aeg treenimisele ja ta kavatseb fitness-võistlustel osalemist jätkata. Lisaks õpib Sofia fitness treeneriks. Naine soovib, et kui umbes 35-aastaselt ametilt pensionile jääb, saaks ka teisi oma teadmistega sihtmärkideni aidata.

Sofia Ruusila
Sofia Ruusila-Nousiainen
Foto: Facebook

33-aastane tantsijanna ja Ohmygossip Couture reklaamnägu Henna Peltonen nakatus fitnessi pisikuga mõni aasta tagasi. “Fitnessiga tegelemine on tõesti raske, ega saagi kõigile soovitada. Mulle endale see stiil sobib ja annab rohkem, kui võtab. Naudin seda,” ütles Henna 2014 aasta detsembris. Henna vaev sai tasutud, kui ta võitis 2015 aasta oktoobri fitnessvõistlusel maailmameistri hõbeda. “Vahel mõtlen, et kas ma üldse saavutan midagi, aga kui siht on silme ees, siis ma ka jõuan sinna. Võistlusperioodil oli väga range dieet, treenisin 2x päevas, poseerimistreeningud, kehahooldused,” loetles Henna peale suurvõitu. “Kui midagi väga tahta, tuleb selleks vaeva näha. Kui see oleks lihtne, siis see poleks unistamist väärt.” Nüüdseks on fitness muutunud Henna eluviisiks, mida kavatseb ta ka edaspidi järgida.

Henna Peltonen
Henna Peltonen
Foto: Ohmygossip Couture / Nico Engström

Jutta Gustafsberg (42) alustas fitnessiga tegelemist juba 1990-ndate lõpus, kui ta võistles Miss Galaxy fitnessvõistlusel. peale pikka pausi, tuli ta aastal 2010 tagasi võistlusareenile, kus võitis body fitness võistlusel 35 aastaste sarjas SM kulla. “Olen olnud mai kuust alates dieedil. Viimase ööpäeva jooksul pole ma vedelikku tarbinud, isegi mitte vett. Loomulikult on mul janu. Vahetevahel on mul nälg ja külm, aga oluline on suhtumine olukorda. Ma ei ole allaandjatüüpi,” ütles Jutta peale 2011 aasta võitu. Nüüd ettevõtja ning sporti ja tervist puudutava treenerina tegutsev Jutta on teinud muljetavaldava karjääri fitness treenerina.

jutta gustafsberg
Jutta Gustafsberg
Foto: Facebook

53-aastane ärinaine Tiina Jylhä-Valkonen hakkas fitnessi ala vastu huvi tundma alles neljakümnesena. Kümme aastat hiljem ütleb ta, et on oma elu parimas vormis. Tiina võitis eelmise aasta oktoobris kulturismi ja fitnessi alal MM-võistluse kulla, üle 165cm pikkuste Ms. Shape-sarjas. “Pingutasin kõigest väest. Hetkel tunnen peamisena suurt väsimust. Kõige raskemad olid 2 päeva enne võistlust, kui ei saanud isegi vett juua,” ütles Tiina peale võitu. Enne võistlust oli ta juba 10 aastat väga aktiivselt treeninud. Kui sai kindlaks, et ta osaleb võistlustel, suurenes treeningukoormus veelgi. Võistluste osas ei ole ta kaugemale plaane teinud. “Võib olla, et need olid mu esimesed ja viimased võistlused. Kas siis mitte tipus olles ei lõpetata? Või ehk võistlen järgmisena alles 60-aastasena,” ütleb edukas olnud Tiina.

Tiina Jylhä
Tiina Jylhä-Valkonen
Foto: Facebook

Staaride enne ja pärast fotosid näete SIIT

Loe lisaks:
Soomlanna Sofia Ruusula-Nousiainen võitis Budapestis bikiinifitnessis kulla

OHMYGOSSIP – Soome kaunitar võitis 14.novembril 2015 Ungaris bikiinifitnessi võistlustel esikoha, kirjutab Helsingin Sanomat.

Soome bikiinifitnessi kaunitar Henna Peltonen: Ma ei ole võistlusdieedi perioodil olnud just kõige parem kaaslane
OHMYGOSSIP — Henna Peltonen valmistus hiljaaegu Albaanias toimuvaks bikiinivõistluseks. Naine tunnistab, et võistlushoo käigus ei ole ta olnud just kõige parem kaaslane ning soovib seda peale kiiret perioodi parandada, vahendab Iltamakasiini.

Fitnesstäht Jutta Gustafsberg: Te ei saa mind iial purjus peaga, ega ööklubis nägema!
Soome fitnesstäht Jutta Gustafsberg teatab, et tema ellu ei kuulu liigne alkoholipruukimine, ööklubidest rääkimata. Olenemata sellest, et Jutta alustas sellel kuul ränka kuue kuulist dieeti, lubad ta endale mõnel nädalavahetusel siiski plaasikese veini lõõgastuseks, kirjutab Seiska.