OHMYGOSSIP — “Olgem kõik tänulikud proua Iivi Anna Massole, sest ta andis Soomes näo modernsele Eesti naisele. Enne teda ja tema sõnavõtte Soomes teati Eesti naistest vaid Anu Saagimit,” võtab Ohmygossip.ee vahendusel sõna juba aastaid siinmail elav endine Soome kõmulehe Hymy juht Sami Lotila.

Sami Lotila, mida sooviksite südamelt ära öelda seoses aasta lõppemisega?
Olgem kõik tänulikud proua Iivi Anna Massole, sest ta andis Soomes näo modernsele Eesti naisele. Enne teda ja tema sõnavõtte Soomes teati Eesti naistest vaid Anu Saagimit. Nüüd kõik Soomes teavad, missugune on haritud Eesti naise mõttekäik, moraal ja temperament. Eestlastele Iivi Anno Masso seevastu õpetas, mis asjad on vihakõne ja lauslollus.

Millised olid teie rõõmud ja mured aastal 2015?

Aeg läks nii kiiresti… Kõige rohkem rõõmustas oma väike laps ja võibolla ka see, et ka Tallinnas on nüüd võimalik juua head lattekohvi.

Milliste ootuste ja lootustega lähete uude aastasse?
Ei oota ega looda eriti midagi, sest ma TEAN, et aasta tuleb põnev ja täis ootamatusi. Ootan ka Iivi Anna Masso comeback’i – loodetavasti tal on seekord kambas hea jurist. Soovin ka talle palju armastust ja kõike head.

Vaata ka:
Sami Lotila räägib Ohmygossip.ee’le kuidas ta Jyväskylä mõisast ilma jäi

OHMYGOSSIP — Skandaalne Eestis elav soomlane Sami Lotila räägib Ohmygossip.ee rubriigile “Sugupuu”, et teab oma juuri hästi ning on õnnelik, et saab südamelt ära rääkida seiga, kuidas Lotila’d oma mõisast ilma jäid.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Eestlastega ei saa seigelda
“Tavaeestlane on ju arglik ja passivne töllerdaja ja oma kakaaugu ümber tiirleja, kellele ”seiklus” tähendab uue säästuõlle või uue vetsupaberi proovimist või kanali vahetamist oma teleris,” räägib 30 aastat psühhoteraapias käinud Eestis elav endine Hymy lehe soomlasest peatoimetaja Sami Lotila Ohmygossip.ee’le.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Olen viimased 30 aastat pidevalt psühhoteraapias käinud
“Olen käinud ka viimased 30 aastat pidevalt psühhoteraapias, sellest hoolimata, et üks seanss maksab rohkem kui Rimi või Prisma kassapidaja Eestis teenib nädalas. Kokkuvõttes mulle tundub, et raskuseid on minu elus olnud päris vähe, aga see muidugi sõltub suhtumisest,” räägib skandaalne Sami Lotila Ohmygossip.ee’le.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Saan jaanuaris isaks ja jätkan oma elu samas vaimus
“Jätkan oma elu samas vaimus. Saan isaks jaanuaris ja kavatsen kasvatada oma pojast samasuguse vankumatu Eesti sõbra, kui olen ise. Ta kindlasti õpib ära soome keelele lisaks ka eesti keele. Ta võibolla jõuab rääkida eesti keelt, enne kui see ära kaob ja unustatakse,” avaldab oma arvamust endine Hymy peatoimetaja ning praegu Eestis elav äärmusliku elustiili ning ütlemistega Sami Lotila.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Eesti saatuse üle otsustatakse väljaspool Eesti piire
“Eesti edasise saatuse üle otsustatakse väljaspool Eesti piire. Investeeringute ja infrastruktuuri arendamise üle otsustatakse Brüsselis, panganduse üle otsustatakse Stockholmis, riigikaitse üle otsustatakse Washingtonis, piima- ja põllumajandusäri üle otsustatakse Moskvas, ja palgaraha ja sotsiaalkaitse järele minnakse Helsingisse. Tallinnas pole enam muud teha, kui mängida autorollot,” räägib kriitilise keele ja ennast imetleva meelega endine Soome kollase meediaajakirja Hymy toimetaja Sami Lotila Ohmygossip.ee’le.

Sami Lotila Ohmygossip.ee’le: Euro-Eestist on saanud Neuro-Eesti, aga Finland on Funland!
Endine Soome kõmulehe Hymy peatoimetaja Sami Lotila on kurikuulus siin ja sealpool lompi, sest tema teravad ja enamasti kohatud kommentaarid ajavad turja tuliseks nii eestlastel kui soomlastel. Eestlasi järjepidevalt mustav ning “kassi ja kassiliivakastiga” võrdlev Sami aga ise nii ei arva: “Ei pea paremaks. Lihtsalt suhtun eestlastesse nagu nad soovivad/eeldavad ehk nagu suur vend väikesesse venda.”

Sami Lotila Ohmygossip.ee′le: Ma pole kunagi rumalusi teinud
Sami Lotila on juba aastaid Eestis elav endine soomekeelse kõmulehe Hymy peatoimetaja ning täna oma Tallinna blogi vedav mees, kes tuntud oma teravate, tihti ülevõlli ütlemiste poolest. Ohmygossip uurib, kas Sami peab ennast õnnelikuks inimeseks ning kuidas tema negatiivsete mõtetega tegeleb.