OHMYGOSSIP – Pikad jalutuskäigud on suurepäraseks asenduseks aeroobsele trennile. Need kuus nippi aitavad sul jalutuskäigu ajal rohkem kaloreid põletada.

Muuda tempot.
Ära kõnni kogu aeg ühes tempos, vaid järgi intervalltreeningu põhimõtteid – mõnda aega tee kiirkõndi, seejärel kõnni jälle aeglasemalt. Ohio ülikooli uurimuse järgi kulub nii 20% rohkem energiat kui ainult ühes tempos jalutades.

Haara kaasa kepid.
Tavaline kiirkõnd mõjub peamiselt ainult alakehale. Tavalise jalutamise asemel kaalu kepikõnniga tegelemist – nii oled aktiivsem, sest töös on ka ülakeha.

Kasuta jalaraskuseid.
Rohkemate kalorite põletamiseks kanna kõndides jalaraskuseid. Lisaraskus mõjub eriti hästi jala- ja tuharalihastele.

Soeta sobivad jalanõud.
Mitmed tootjad pakuvad kumera tallaga spordijalanõusid, mis parandavad rühti ja treenivad kõndides tervet keha. Küsi spordipoes klienditeenindajalt nõu, et leida enda jaoks parimad.

Vali põnev rada.
Jalutamine promenaadil võib tunduda hea valikuna, aga tegelikult on su tervisele kasulikum kõndida pigem ebatasasel maastikul. Nii kulutad rohkem energiat ja põletad kaloreid.

Tee paus jõutreeninguks.
Kui kõnnid terviserajal, tee lühike paus, et kasutada välijõusaali, et treening ei muutuks üksluiseks. Kui välijõusaali kasutamise võimalus puudub, leia endale sobivad harjutused, mida saad teha värskes õhus ilma masinateta.


Allikas: mabra.com