OHMYGOSSIP — Saabusin hiljuti taas mõnusalt puhkusreisilt ning pean tõdema, et suvine Iisrael on kuumimatest kuumim! Seda igas mõttes! Kuid kui rääkida korraks vaid temperatuurist, siis seda on rohkem kui küllaga — 42°C  Negevi kõrbes, Tel Avivis ja Jeruusalemmas ca 36°C. Minu viimane reis Iisraeli oli detsembris, siis oli umbes 15 kraadi võrra jahedam (loe: vähem palav).

Igal juhul kõik, kes soovivad oma konte soojendada või enamjaolt külmast ning pimedast Skandinaaviast/Euroopast päikese kätte saada, siis Iisrael on selleks ideaalne koht — ühe korraga nii liivarannad ja palmid kui ka kultuuriväärtused ning maailmatasemel ülimaitsvat toitu ja head teenindust pakkuvad koššer-restoranid.

Et seda mõnu aga täiel rinnal nautida jõuaks, toon teile välja mõned kavalad nipid kuidas vahemerelises kliimas end hästi tunda!

#1 JOO PALJU VETT
Iisraelis vajad vett rohkem, kui seda endale ette kujutada oskad (joo umbes 10 korda rohkem vett kui tavaliselt)! Kindlasti ei taha sa dehüdreeruda! :D Kaval on alati endaga vähemalt 1.5-2 liitrit vett kaasas kanda. Linnas on võimalik vett osta igast poest ja teeäärsest putkast  (hinnad 4-7NIS veepudeli kohta).

Israel


#2 KATA PEA JA KASUTA PÄIKESEKAITSE KREEMI
Kui sa ei soovi päiksepistet saada, mis on palavas kliimas kerge tulema, soovitan pea alati kinni katta… Väga värskendav on ka pead märjaks teha, nii et vett kulub ka pähevalamiseks! Samuti ärge unustage oma nahka, päiksepõletus tuleb samuti kiiresti.


#3 KANNA MUGAVAID RIIDEID

Less is moreõhukeste ja kergete riietega tunnete end kindlasti mõnusamalt kui paksude, sünteetiliste või kilest riietega. Kui Jeruusalemmas tunnete end ehk paremini, kui katate põlved ja küünarnukid, siis Tel Aviv on tunduvalt vabameelsem ning igasugune rõivastus nagu Eestiski on täiesti ok. Plätud, lühkarid, maika — kõige tavalisem vaatepilt suvises Tel Avivis, iseäranis rannapiirkonnas.

Tel Aviv:
Israel

Israel Tel Aviv

Israel last part 2015 102

Israel

Jeruusalemm:
Jerusalem


#4 PÄIKESEPRILLID

Ära unusta oma Gucci’sid! ? Päike on ereakordselt ere!


#5 OLE VAHELDUMISI SEES JA VÄLJAS
Planeeri oma päevakava nii, et oleksid vaheldumisi soojas päikese käes ning konditsioneeritud siseruumis (hotell, poed, paljud vaatamisväärsused, muuseumid,…) või varjulises paigas (lahtised päikesevarjudega turud, päikesevarjud rannas,…)

Israel

Israel


#6 NAUDI PIKKI ÕHTUID
Tel Aviv’i rannaäär ärkab tõeliselt ellu alles õhtul! Enne kella kuut seitset näeb rannas vaid üksikuid inimesi (tõenäoliselt teisi turiste), ent õhtul kogunevad nii noored kui vanad randa sportima — kes kõnnib, kes jookseb, kes mängib võrkpalli, kes ujub või mängib lastega. Ka restoranid löövad peale päikeseloojangut justkui uut aega — toit on maitsev ning taskukohane ning paljud naudivad õhtuid restoranides. Reisil olles soovitan päevasel ajal shopata, käia mööda konditsioneeritud vaatamisväärsusi, võtta takso ning kruiisida mööda linna ning õhtul promeneerida rannas, ujuda ja lihtsalt lõõgastuda. Õhtud Tel Avivis on lihtsalt imelised!

Tel Aviv’i rannapromenaad päeval:
Tel Aviv Beach

Tel Aviv Beach

Tel Aviv Beach

Tel Aviv Beach

Tel Aviv Beach

Tel Aviv Beach

Tel Aviv Beach

Tel Aviv Beach

Ning õhtul… Pilt on võetud läbi Crown Plaza restorani hotelliakna:
Israel

#7 NAUDI VÄRSKEID PUUVILJU
Iisraelis on kerge tervislikke eluviise nautida ning võid enda kasvõi puuviljaks süüa!!!!!!!!!! Yummi! Igal tänaval ning poes on värske väljapanek mahlastest ning päikseküpsetest viljadest. Värsked, soodsa hinnaga ja maitsevad jumalikult!

 

Israel, Tel Aviv

Israel, Tel Aviv

Israel


#8 KÜLASTA VEEPARKE/SPASID/UJULAID
Suvepalavusele on mõnus vastu seista end korralikult jahutades. Hea võimalus on selleks minna spa’sse! Israelis on palju erinevaid veekeskusi — igale maitsele ja rahakotile. Võid ujuda avatud XXL-suuruses basseinis otse merekaldal või romantilises üle-linna vaatega basseinis otse hotelli katusel. Minu veekeskuste soovitusi vaata SIIT

 

PILDID: © Ohmygossip.com (Helena-Reet Ennet)
Read this article in English

Vaata ka:
Helena-Reet: OHMYGOSSIP alustas koostööd Iisraeli turismiministeeriumi ja Iisraeli Valitsuse turismibüroo Rootsi esindusega

GoIsrael blogi: Kingitused Iisraeli sõpradele ja koostööpartneritele on valitud! FOTOD!

Helena-Reet: The very best outdoor pools that Israel has to offer

Helena-Reet: OHMYGOSSIP started collaboration with Israel Ministry of Tourism & Israel Government Tourist Office Nordics!

NordenBladet.com: Helena-Reet Ennet: OHMYGOSSIP har inlett ett samarbete med Israels ministerium för turism och Israels turistbyrå Nordics

City.fi: Helena-Reet: OHMYGOSSIP on aloittanut yhteistyön Israelin matkailuministeriön & Israelin valtion matkailutoimiston Pohjoismaiden konttorin kanssa!