Mariah Carey, 39, räägib eluraskustest, oma pulmadest ja kuulujuttudest, mille kohaselt ta ootavat last. “Loomulikult tahame me lapsi saada, aga mitte just praegu,” ütleb ta rootsi ajalehele Expressen.

Mariah Carey näol on lai naeratus kui ta intervjuud andma tuleb, ehkki seljataga on tal juba umbes 15 erinevat päeva jooksul antud intervjuud. Kuid endiselt on soeng täiuslik ning ta näeb välja nagu oleks vaid hetk tagasi meigilaua tagant tõusnud. Imestama paneb aga hoopis see, et ta oskab rootsi keeles rääkida.

“Üks minu parimaid sõbrannasid Josefin on pärit Rootsist. Ma ei taha rääkida täpselt, sest ma tean, et ta loeb seda. Me elasime koos New York´is kui me purupaljad olime. Tema tuli sinna, et töötada lapsehoidjana ja me oleme endiselt lähedased sõbrannad. Hiljuti käisime koos Brasiilias. Viimati kohtusime kaks nädalat tagasi. Mõnikord sõidan mina Rootsi, aga enamasti tuleb ta sinna, kus mina parajasti olen. Aga me oleme koos Stockholmis olnud ja käinud… Mis on selle koha nimi, see klubi Stockholmis, kus kõik käivad, ” räägib ta Expresseni ajakirjanikuga.

Café Opera?

“Jah, just nii. Café Opera. See see oli.”

“Ja kui ma olin veel väga väike tüdruk, siis oli mul rootslannast  lapsehoidja. Tema ütles kogu aeg: “nämen Mariah”. Ükskord küsisin ma Josefini käest, mida see tähendab ja miks ta niimoodi ütles. Nüüd ma tean.”

Järgmisel aastal möödub kakskümmend aastat sellest kui Mariah Carey lõi läbi oma esimese albumiga “Mariah Carey”. Ka sel sügisel väljaantud plaadil “Memories of an imperfect angel” kajavad paljud lauljatari enda tunded.

Singel “Obsessed” räägib väidetavalt rapparist Eminem´ist, kes visalt on väitnud, et neil kahel on suhe olnud.

Kuipalju see plaat Sulle tähendab?

“See tähendab mulle palju. Sa võid nutta, aga võid ka oma viha välja elada. Mina tegin laule, mis võivad nii viha väljendada kui ka lõbusad olla. Sellel on armastuslaule, rõõmsaid laule, ballaade ning uus versioon Foreigner´i “I want to know what love is”,  nende jaoks, kes tahavad midagi endistest aegadest. Mulle meeldib rohkem moodne muusika, kuid tahtsin, et kõik rahul oleksid.”

Kas on lihtsam kirjutada olles õnnetu või halvas tujus?

“Mõnikord see aitab. Kui ma kirjutasin “Obsessed”, olin ma ärritunud ja me kirjutasime selle laulu üsna kiiresti. Pärast seda olin ma suurepärases tujus. Läksin stuudiosse vihasena ja tulin välja looga, mis on müünud plaatina. See on päris kihvt!”

Eelmisel kevadel abiellus Mariah Carrey koomiku Nick Cannon´iga ühel liivarannal Bahamasel. Pulmapidu hoiti viimse hetkeni saladuses.

Sa näed väga õnnelik välja. Kuidas on abielus olla?

“Fantastiline. Ma olen tõesti väga õnnelik. Meil on niipalju ühist. Me naerame palju. Tema on koomik ja mina tean saladust, mida paljud inimesed maailmas minust ei tea – mina olen ka.”

Kuidas pulmapidu oli?

“See oli nii tore, sest inimesi oli nii vähe. Paljud tahtsid teada, miks neid ei kutsutud, aga meie ei tahtnud sellest kellelegi rääkida. See oli tõesti imeline. Olime just Bahamasel maja ostnud ja seal me olimegi, roosas liivas, päikeseloojangul.”

Kas kõik läks nii nagu Sa olid ette kujutanud?

See oli täiesti erinev esimesest kogemusest. Siis olin ma nagu lapspruut kaheksameetrise looriga ja fännid ümberringi. Seekord oli lihtsalt ilus. Olime kahekesi rannal päikeseloojangu ajal ja läksime siis vette. See oli väga palju “meie”.

Ma kuulsin, et Sa hilinesid natuke? Mis juhtus?

Me tahtsime, et oleks päikeseloojang ja ma tegin end korda, kuid see võtab aega. Abielludes tahad ju piltidel hea välja näha. Ja see võttis nii palju aega, et päike oli juba peaaegu looja läinud, aga me jõudsime. Meil oli ilus hetk.”

Viimasel ajal on pidevalt ringikeerelnud kuulujutud rasedusest. Selle küsimuse peale võtab Mariah Carey diivanipadja ja asetab selle kõhu peale.
“Ma oleksin kõhu ära peitnud enne kui Sa tuppa tulid”, ütleb ta, naeratab ja hakkab rääkima hoopis sellest, et ta koer sai kutsikatega maha päev enne intervjuud. Nii et nüüd on perekond suurem. Seejärel lisab ta: “Selge see, et me tahame lapsi. Aga mitte kohe praegu. Me oleme mõlemad väga hõivatud. Temal on oma show ja mina pean lõpetama nii filmi kui ka plaadi promomise.”

Nii et Sa ei ole praegu rase?

“Ei.”

Kui kinopublik järgmisel nädalal Stockholmi filmifestivalil näevad Mariah Carey´d sotsiaalsekretäri rollis haaravas filmis “Precious”, on glamuurikuninganna juba kaugel.

Mille peale Sa mõtlesid kui nägid end filmivõtete ajal peeglist?

Ma ei vaadanud peeglisse. Ma lasin neil teha nii nagu nad tahtsid ja lubasin rezhissööril Lee Daniels´il end piinata. Siis istusin ma sotsiaaltöötaja tooli peale ja tegin stseeni ära.

Kuidas film Sind mõjutanud on?

Selles oli väga palju tundeid, kuid oma tegelskujuna pidin ma olema väga tugev. Ma pidin tõesti selleks naiseks muutuma ja kõik muu kõrvale jätma. Mulle meeldis väga see raamat, millel film põhineb ja olin seda kunagi ammu lugenud.

Sa räägid tugevaks olemisest. Mida oled Sa ise teinud, et hakkama saada raskete aegadega, mis Sul elus on olnud?

“Juba sellest ajast saadik kui ma veel väike tüdruk olin, olen ma üritanud nalja ja naeruga asjadest üle saada kui liiga raskeks läheb. Pole kindel, et inimesed seda poolt sageli tv-s on näinud, sest ma ei näita seda välja, kuid see tuleb ehk välja praegu kui me siin istume.”
“Ma ei oska seda päriselt seletada, aga minus on alati olnud loominguline pool. Ma olen kas mänginud näidendis, joonistanud, laulnud, kirjutanud tekste ja luuletusi. Ja iga kord kui mul on täiskasvanuna olnud raskeid aegu, olen ma selle juurde tagasi läinud. See käib ka minu esimese raske abielu kohta ja ma arvan, et see on üks põhjuseid, miks minu fännidele meeldib uus album. Se näitab teist külge minu elust. “Butterfly” tegin ma pärast esimest abielu. See siin on minu jaoks uus algus. “Nüüd luban ma endale seda, et olen koos inimesega, kellega on lõbus, ma avastan seda külge iseendas.

Intervjuu lõppedes ütleb Mariah Carey: “Tack så mycket. Hej då!” Rootsi keeles muidugi.