“Reisile sinuga idee on olnud õhus juba kevadest alates, sest meil on olnud vähem meelelahutussaateid kui teistel kanalitel. Pealegi alustasime levi ka Viasati kaudu,”räägib Tallinna Televisiooni peatoimetaja Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le.

Mart Ummelas, millal ja kuidas tuli teil idee Tallinna Televisiooni ekraanile tuua saade “Reisile sinuga”?
See idee on olnud õhus juba kevadest alates, sest meil on olnud vähem meelelahutussaateid kui teistel kanalitel. Pealegi alustasime levi ka Viasati kaudu. Asi sai võimalikuks Anu Saagimi nõustumisega olla selle saate juhiks. Saadet toodab firma RUUT, millel on telemaastikul hea maine. See võtab ühtlasi TTV-lt vajaduse küllalt keerulist projekti meil endal realiseerida ja teostada.

Kas Anu Saagim oli teil saate juhiks esimene valik?

Nagu juba ütlesin, oligi see esimene ja ainus valik. Veidi aega läks, aga lõpuks asja sai.

Kas “Reisile sinuga” saated on juba salvestatud ning kui palju saateid selles sarjas on plaanis ekraanile tuua?
Salvestatud on neljandik saateid, ühtekokku on selleks telehooajaks planeeritud 20 saadet, mis jõuavad eetrisse laupäeviti samal ajal ehk 19.25 pärast Edda Pauksoni horoskoobisaadet.

Pühapäeviti on TTV ekraanil saade “Pühapäevatee”. Mis saade see on, kes on saatejuht ning kes saates sõna saavad?

“Pühapäevatee” on eelkõige eakamatele inimestele mõeldud magasin, kus räägitakse terviseprobleemidest, eakate toimetulekust, vesteldakse tuntud inimestega, kes pole suures eetris enam ammu esinenud, aga pakutakse ka näiteks etniliste restoranide rahvusoitude retsepte ning tutvustatakse Tallinna muuseumeid. Viimasega on seotud ka kuulajamäng. Saadet toimetab staažikas raadiotoimetaja Liina Kusma, kes tegi palju aastaid Vikerraadios sarnase sisuga saadet “Päevatee”.

Kas lisaks neile uutele saatesarjadele on TTV- l plaanis veelgi uusi omasaateid ekraanile tuua?

Mõningad kavad on veel olemas, kuid need ei realiseeru ilmselt enne uut aastat. Peaks tulema ajaloosari vapsidest ning veel üks publitsistlik saade ühe meie tuntud politoloogi juhtimisel.

Kas TTV jõulude ja aastavahetuse programm on juba koostatud ning mida põnevat see programm sisaldab?

TTV-l pole ainelisi ressursse mingi erilise jõuluprogrammi tegemiseks nagu kommertskanaleil või ETV-l, kelle eelarved on kordades suuremad. TTV põhieesmärk on siiski teha uudiste- ja publitsistikasaateid ning mõnevõrra meelelahutussaateid. Põhiliselt sisustame jõulu- ja aastavahetuse aja kas salvestatud kontsertide või mängufilmidega.

Kas millalgi on korduses Tallinna TV ekraanil ka Balti keti kontsert, mis Tallinnas toimus?
Hetkel pole seda planeeritud, kuid võimalik, et paneme eetrisse just aastavahetuse paiku.

 

Loe lisaks:
Tallinna Televisiooni peatoimetaja Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le: Soovin, et ka Eesti ajakirjandus muutuks ükskord euroopalikuks
“Inimesed peaksid hakkama mõtlema ja arutlema asjade üle. Meie oma saatega “Meedia keskpunkt” ei tee ainult poliitilist meelelahutust, vaid loodame, et üha rohkem inimesi hakkaksid mõtlema selle üle, missuguses riigis me elame ning mida siin tuleks muuta. Peale selle on minu sooviks, et ka Eesti ajakirjandus muutuks ükskord euroopalikuks, mitte ei nuusutaks (poliitilist) tuult ega rihiks oma nina Stenbocki maja järgi,” räägib Tallinna Televisiooni peatoimetaja Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le.

Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le: Meie peavoolumeedias on paljud ajakirjanikud allutatud ajupesule
“Südamel on see, et meie peavoolumeedias on paljud ajakirjanikud allutatud ajupesule nii Tallinna linnavõimu kui ka TTV-d puudutavais teemades. Eesti kõige edukamast kohalikust omavalitsusest üritatakse leida vaid negatiivset, ei tunnustata neid ettevõtmisi, millega üheski teises Eesti linnas ega vallas pole hakkama saadud,” räägib Mart Ummelas Ohmygossip.ee’le.