“Paari viimase aastaga on minu toitumisharjumused palju muutunud. Itaalias elades menüüsse kuulunud pasta ja pizza on asendunud suppide ja salatitega. Söön tihti ja väikestes kogustes,” räägib täna Miamis elav Reily Perez-Nõmm Ohmygossip.ee’le.

Kas on toite/toiduaineid millest tunnete USA’s puudust? Millised? Millised on teie lemmiktoiduained/ toidud Ameerikas elades?
Ameerikas pole vist toodet, mida ei oleks võimalik osta või tellida. Miamis on ka pood kus tootevalikus on ka Venemaa ning Baltiriikide tooteid. Muidugi mitte kõike, mis Eestis poe lettidel leidub, kuid valik on siiski suhteliselt suur. Millest Miamis elades puudust tunnen, on näiteks sügisel metsa seenele minek (siin ei ole metsa ega seeni). Või suvel vanaema suvilas marju korjata ning muidugi neid süüa. Need on need lihtsad, kuid olulised hetked, millest puudust tunnen. Söön hästi palju värsket. Puu-ja juurviljad on lemmikud.

Milline on teie igapäevane toidumenüü – kas ja kui palju huvitab teid, mida suhu pistate (nii hinna, kvaliteedi kui ka tervislikkuse järgi)?

Paari viimase aastaga on minu toitumisharjumused palju muutunud. Itaalias elades menüüsse kuulunud pasta ja pizza on asendunud suppide ja salatitega. Söön tihti ja väikestes kogustes. Palju kõikvõimalike puu-juur-ja teravilju. Vahepaladeks sobivad tervislikud snäkid (pähkel, kuivatatud puuviljad ja igasugused seemned). Hiljuti lisasin oma menüüsse ka siin palju kaja saanud, “super food” staatuses Quinoa, mida kasutatakse tihti taimetoidu dieetides. Kuigi tegemist on seemnega, kuulub see väike tegelane siiski valgu perekonda. Retsepte leiab erinevaid, mina kasutan teda riisi asemel risotto valmistamisel. Märksa tervislikum ja väga maitsev.

Ameerikas elades olen õppinud tähelepanu pöörama toote koostisosadele, kuna GMO ei ole siin keelustatud. Hea meelega teeks kõik oma sisseostud Farmers Market’is, kus kõik on orgaaniline, kuid tihti on ka hinnad poole kallimad. Niipalju kui on võimalik, kasvatan ka oma koduhoovis salatit, tomatit ja maitsetaimi. Alustasin alles eelmisel aastal aiandusega. Kliima on siin märksa erinev, seega katsetan puid ja põõsaid, mis olid seniks võõrad. Tänaseks olen juba esimese laimi, viinamarja ja papaya saagi korjanud. Paari kuu pärast peaks ka mango ja banaan vilja kandma. Ma ei usu, et kalorite lugemise ainueesmärgiks on suvehooajaks bikiinides hea välja näha. Tervislik toitumine on elustiil ja enesearmastuse vorm.

Ameerikas on väga populaarsed erinevad smuutid ning tervisejoogid. Kui popp see jook teie jaoks on, on teil ehk mõni tervislik ja maitsev joogiretsept?
Joon hästi palju vett, värskelt pressitud mahla ja oma kasvatatud teed (lavendli ja sidrunheina). Paar aastat tagasi ostsin korraliku mahlapressi, millega olen nüüdseks katsetanud kõikvõimalike retsepte.

Kõige kasulikum tervisele on vast järgnev retsept.
“Mean Green”

Kimp värsket kale või spinatit
4 õuna
1suur kurk või 2 väikest
5 selleri vart
1kooritud sidrun
Väike jupp toorest ingveri juurt

Võid vabalt lisada maitseks ananassi , melonit või mõnda muud enda lemmikut puu-juurvilja. Lase kõik komponendid läbi mahlapressi, ükshaaval ja soovikorral lisa jääd.

 

Loe lisaks:
Reily Perez-Nõmm Ohmygossip.ee’le: See mis algul teeb sind õnnelikuks, võib hiljem teha õnnetuks
“Teismelisena soovisin kuhugi kuuluda ja massi sisse sulada, kuna kartsin erineda. Kolisin Itaalisasse lootusega leida see, mis hinges puudu oli, kuid rahutus sügaval hingesopis kriipis edasi. Otsisin oma kohta siin suures maailmas. Alles aasta aega tagasi avastasin täiesti uue maailma. Allika minu enda sees, kust meelerahu alguse sai,” räägib tänaseks Miamis elav kaunis, loov ja andekas Reily Perez-Nõmm Ohmygossip.ee’le.

Reily Perez-Nõmm Ohmygossip.ee’le: Mida rohkem sisetunnet kasutan, seda tugevamaks see muutub
“Rohkem kui horoskoopi, olen õppinud kuulama oma sisetunnet. Olen tähele pannud, et mida rohkem ma seda kasutan, seda tugevamaks see muutub,” räägib Reily Perez-Nõmm Ohmygossip.ee’le, et ennast tuleb usaldada, oma südant kuulata ning sisetunnet järgida.