OHMYGOSSIP – “Kuremäe nunnakloostri Iguumenja Varvara oli mu ristiema ja olen üleskasvanud õigeusu väärtuste ja maailmavaadetega,” räägib Anna-Maria Galojan Ohmygossip.ee-le, kui temalt rubriiki “Horoskoop” intervjuud palume, et kõigile küsimustele ei pruugi ta usulistel põhjustel vastata. “Ma hoidun igasugusest fanatismist, sest pean igasuguseid äärmusi ebaterveteks ja kohati isegi ohtlikeks nähtusteks,” lisab kaunis ekspoliitik.

Mis tähtkujust te olete? Kas üldse või kui palju tähtkuju iseloomustus klapib teie iseloomuga?
Olen sündinud 23. veebruaril, seega Kalade tahtkujus. See on märk, mis sümboliseerib kahte vastassuundades ujuvat kala, ehk kalade võimalusi, tõusta tippu või langeda põhja. Samas iga inimese elu, sõltumata tähtkujust, koosneb nii langustest kui ka tõusuteest, sest ei ole ühte ilma teisteta. Just langused tihtipeale teevad meid palju tugevamaks ja valmistavad meid ette tõusudeks.

Kuidas klapib teie tähtkuju teie lähedaste tähemärkidega? On teil mõni eluline näide stiilis „täpselt nagu horoskoobis!“
Olen sündinud kahest Lõvist , mu mõlemad vanemad on Lõvid, seega olgu naljaga pooleks öeldud, et olen Kalad tugeva Lõvi kallakuga.

Kas olete astroloogia vastu ka suuremat huvi tundnud, uurinud näiteks enda astroloogilist kaarti, lugenud vastavat kirjandust vms.? Kas ja kui palju te tähemärkidesse ja horoskoopidesse üldse usute? Kas loete näiteks lehesabadest päevaennustusi, uurite naisteajakirjadest suhtehoroskoope, enne suuremaid ettevõtmisi vaatate taevamärke jne?
Ma ei eita, idamaistes astroloogiateadustes on peidus sügavad filosoofilised alused ja energeetiline jõud, kuid ma ei sea oma elu sõltudes mis iganes horoskoopidest või ennustustest.

Olete te kunagi tundnud, et teil on erilisi võimeid? Näiteks tundnud mõnda sündmust ette, saanud telefonikõne kelleltki, kelle peale just mõtlesite, tajute vaime jne?
Inimestena me võime seda kutsuda väga erinevalt: erilisteks võimeteks, intuitsiooniks, Jumala käsuks, aga kindlasti ühel või teisel perioodil igaüks meist kogeb midagi sarnast. Oma kogemustest võin öelda, et intuitsiooni pigem tasuks usaldada. Näiteks esmakordsel kohtumistel inimestega, sest lõppude lõpuks elu tõestab, et just esmamulje on tihti kõige õigem. Ka oma vastvalmivas raamatus toon mitmeid huvitavad näiteid just antud valdkonnast.

Kas usute saatusesse, ettemääratusse, mingisse kõrgemasse jõusse, mõni usub ingleid mõni Jumalat, mida-keda teie?
Minu ristiema oli Kuremäe Jumalaema Uinumise nunnakloostri Iguumenja Varvara, kes aitas kaasa minu kristlikule kasvatusele. Kuigi pole võimalik üles lugeda kõike, mida ema Varvara oma eluaja jooksul korda on saatnud, kandes väsimatult hoolt inimeste, õigeusu kiriku ja kloostri vajaduste heaks – igaüks võib seda oma silmaga näha külastades Kuremäe kloostrit.

Minu elus ja minu isiku kujunemisel oli ristiemal  asendamatu roll ja tähtsus. Kahjuks tänapäeval on tihti ristivanema roll ja ülesanded jäänud küllaltki pealiskaudseteks ja ebaselgeteks. Arvatakse, et ristivanema roll on pigem pidulik ja traditsiooniline, kui sisuline. Sageli arvatakse, et ristivanemaks olemine piirdubki nimetusega ristiema või ristiisa ja praktiline pool pole tänapäeval enam oluline. Kuid ometi on ristivanema roll palju sügavam ja tähtsam. Ajalooliselt väga paljud kloostrite Iguumenjad on olnud erinevate inimeste ristiemad, kuid tänapäeval see traditsioon on jäänud üsnagi haruldaseks.

Jumal andis mulle lisaks armastavatele vanematele ka väga erakordse ristiema. Kuigi ma hoidun igasugusest fanatismist, sest pean igasuguseid äärmusi ebaterveteks ja kohati isegi ohtlikeks nähtusteks, oli mu side ristiemaga tugev. Pean väga oluliseks, et ristivanemate jaoks tähendaks usk midagi reaalset. Ristivanemaks olemine tähendab usaldust, sõprust, usulist veendumust, oma ristilapse kasvatamist usus ja palvetamist lapse eest. Sõprus ja usaldus ristivanemate ja -laste vahel on minu arvates äärmiselt oluline ja läbi minu elu suutis mu ristiema, vaatamata oma rohketele kohustustele kloostri juhatajana, mulle seda kõike tagada.

Ma usun et võin nimetada Kuremäe kloostrit oma vaimseks koduks. Olen veendunud, et kaasaegses maailmas elu peab olema harmooniliselt balansseeritud vaimse, mentaalse ja füüsiliste tegevuste vahel. Kui üks nendest elu komponentidest peaks puudu olema, siis tasakaal võib kaduda. See võiks olla paljudele meist mõtlemisaineks!

 

 

Loe lisaks:
KALAD (20.veebruar – 20. märts)

Kalade tähtkuju all sündinud on salapärased, peene intuitsiooniga, kuid need iseloomujooned ja ülipeen, tundlik iseloom raskendavad selle tähtkuju all sündinutel edasijõudmist materiaalses maailmas. Neil on fantaasia hästi arenenud ja huvi kõige müstilise vastu hästi suur. Neptuun annab neile pidevad kontrastid – rahutuse ja sisemise võitluse. Jupiter aga tarkuse ja õnneliku saatuse. Kuid selle planeetide vastuolu tõttu kannatavad Kalade tähtkuju all sündinud teravate hingepiinade, rahutuse ja tusa all.

Tihti puudub neil selge pilk eluvõitluseks ja nad lasevad mööda palju soodsaid juhuseid. Kalade tähtkuju all sündinud on kahtlejad, umbusklikud, tagasihoidlikud ja ei leia tihti kooskõla ümbrusega. Ka on nad liiga pehme ja järeleandliku iseloomuga, kuid siiski skeptilised tänu oma umbusule ümbritseva vastu. Neil on instinktid arenenud loogikast tugevamini ja nad võivad üllatada oma lühinägelikkusega, kuid alati ei ole neil omal arusaamist oma võimetes ja nad arvavad selle tulenevat oma mõistusest.

Selle tähtkuju all sündinud armastavad mugavust, on külalislahked ja kaastundlikud, kuid viimast omadust paiskavad nad liialt ja neid kasutatakse seetõttu üsnagi tihti kurjasti ära teiste poolt, kes seljataga nende kaastundlikkuse üle irvitavad. Nendel on raske leida sõpru ja mõttekaaslasi. Kui kalade tähtkuju all sündinu elu kujuneb lapsepõlvest alates normaalselt, jäävad nad siiraiks ja südamlikeks, muidu skeptikuiks.

Majanduslikult saavad Kalade tähtkuju all sündinud heale järjele ainult oma vaeva ja usinusega. Armastuse suhtes elavad nad läbi palju pettumusi ja nende abielud on väga harva õnnelikud. See on humanistide tähtkuju, filosoofide ja sotsioloogide märk. Võivad väga edukalt töötada teaduse alal, kuna neil on hea mälu. Võivad saada headeks kunstnikeks, muusikuteks, skulptoriteks.

Selle märgi all sündinud naised omavad alati eredalt väljenduvat individuaalsust, kalduvust ekstravagantsusele. Nende tervis ja meeleolu sõltuvad kuu faasidest. Täiskuu ajal on väsinud, apaatsed, kurdavad haiguste üle. Kalade tähtkuju all sündinud naiste minevik on harva puhas, kuid neist võivad saada head naised ja emad, tänu nende paindlikule ja kohanemisvõimelisele iseloomule.

Kuulsad Kalad läbi ajaloo: Edward Albee, Harry Belafonte, Elizabeth Browning, Luther Burbank, Enrico Caruso, Frederic Chopin, Grover Cleveland, Albert Einstein, Jackie Gleason, Händel, Rex Harrison, Ben Hecht, Victor Hugo, Ted Kennedy, Gordon MacRae, James Madison, Michelangelo, Zero Mostel, Vatslav Ni?inski, Rudolf Nurejev, Auguste Renoir, Rimski-Korsakov, David Sarnoff, Dinah Shore, Krahv Snowden, Svetlana Allilujeva, John Steinbeck, Elizabeth Taylor, Earl Warren, George Washington

Astroloogilise lähenem
ise järgi on kalade tähtkuju sodiaagi viimane, sümboliseerides surma ja aasta- kui ka eluringi lõppu.

Sümbol: Kaks vastassuunas ujuvat kala, sümboliseerivad kalade võimalusi, tõusta tippu või langeda põhja.
Valitsejad: Jupiter, Neptuun
Omadus: Muutuv
Element: Vesi
Eksaltatsioon: Veenus
Langus: Merkuur
Vastasmärk: Neitsi
Number: Kolm ja kuus
Kehaosa: Maks, jalad, hingamisteed
Nädalapäev: Neljapäev
Õnnepäev: Reede
Vääriskivi: Akvamariin, ametüst
Metall: Plaatina, tina
Värvid: Kahvaturoheline, hõbedane,mereroheline
Õnnenumbrid: 12, 21, 39, 48, 57
Lilled / taimed: Vesiroos, valge magun, nartsiss

Avafoto: Anna-Maria Galojan (Ohmygossip Couture/Timo Taal)