OHMYGOSSIP – Kas märkad, kuidas üha vähem kohtab maailmas armastust? Mina märkan! Märkan poejärjekorras neid vihaseid pilke, kui sul kassas kauem läheb. Märkan inimesi, kes aitamise asemel lihtsalt mööda kõnnivad. Märkan ja kurvastan, miks me ei oska, ei suuda või ei taha armastada ning hoolida?

Milline oleks meie maailm, kui me kõik jagaks rohkem armastust ja hoolivust?

Kujuta ette, et jagaksid igale inimesele armastust ja hoolivust? Et teed alati rohkem, kui sinult oodatakse, üllatad. Kuidas sa ennast tunneksid? Kas teeksid seda pigem sooviga saada või anda? Kas sind täidaks rõõm, soojus, tänutunne, ootus, pettumus või rõõm?

Olen rakendamas oma ellu uut elamisviisi. Miks ma ütlen elamisviis – ma ei tea. Ma usun, et see on tõesti elamisviis, mis paneb muutma kogu inimese elu. Ilmselt sa nõustud minuga, kui ma ütlen, et armastus suudab kõike maailmas muuta. Ma olen korduvalt kirjutanud sellest, et elu eesmärk on armastada ja ma usun seda elu lõpuni.

Toon ühe keerulise, kuid tabava näite:
Laps nutab ja röögib. Esmalt lähed sa paanikasse, sest ei suuda mõista, mis tal võib viga olla. Kõht on täis, mähkmed vahetatud ja uneaega veel pole. Siis taipab tark ema, et see väike inimhing nutab lihtsalt hoolivuse ja armastuse järele. Sa võtad ta sülle ja kaisutad soojalt. Jagad talle armastust ning imeväel saab beebi jälle vaikseks ja õnnelikuks.

Nüüd ma toon teise näite ja mõtiskle, millise seose sa nende kahe näite vahel leiad:
Mees on pikemat aega vaikne ja tujukas. Ta ei naerata enam ja sära teie vahel on kadunud. Ta põgeneb esimesel võimalusel kodust sõprade seltsi ning sellest tekivad tülid. Sa oled nõutu ja mõtled isegi sellele, et kindlasti on mehel teine naine. Ühel korral teil tekib meeletu tüli, te vaid karjute üksteise peale. Sa hakkad juba mõtlema, et äkki mees ei armastagi sind enam.

Millise seose sa nende kahe näite vahel leiaksid?

See on kummaline, et kui lapsed vajavad hoolt siis me kaisutame neid ja armastame. Me näeme nende hirmu ja leevendame selle. Saades suuremaks usume, et kõik peavad olema rauast südame ja imelise mõistusega. Me usume, et kõik peavad ise oma eluga hakkama saama.

Seos selle kahe näite vahel on see, et mees hüüab seesmiselt armastuse ja hoole järgi. Ta soovib naise hoolivat südant ja pehmeid käsi. Ta soovib, et teda hoitaks ja armastataks nagu väikest beebit. See soov ja oskamatus selle sooviga toime tulla paneb teda käituma ükskõikselt ja kalgilt.

See ei kehti tegelikult vaid suhetes beebide, naiste või meestega.

Jälgi ühiskonnas hätta jäänud inimesi. Jälgi, kuidas nendesse suhtutakse näiteks ühistranspordis või kuidas sina nendesse suhtud. Arvatavasti põlastusega. Mõtled, et miks nad küll oma eluga hakkama ei saa või haisevad nii kohutavalt? Neil ei ole armastust hinges! Muuda midagi enda sees ja hakka neid vaatama kaastundega! Mõtle, kuidas sa  saaksid midagi nende heaks ära teha – see ei tähenda, et ulatad neile rahakotist raha. Suur tegu on ka mõtetes armastuse jagamine neile. Meil on vaja saada siin maailmas üheks ja luua meeskond. Oma meeskonnas sa ju ei vaata kedagi põlastusega? Ei ütle halvasti või ei ole ükskõikne? Sa teed kõik, et üheskoos tippu jõuda. Mis see elamine ja maailm siis teisiti on? Meil on vaja saada üle oma enesekesksest elamisviisist, kus elame vaid oma murumätta peal. Meil on vaja hakata üksteist aitama ja tegema head teineteisele, inimestele, kes on võõrad.

Tuletagem meelde, et me kõik oleme siin maailmas ühel eesmärgil – et armastada ja olla armastatud.

Seega võtan oma ellu elamisviisi, kus suhtun kõigesse ja kõigisse armastuse ja hoolivusega. Soovin saada kõige hoolivamaks inimeseks, keda tean ja soovi sinagi.
Õpin armastama isegi seda inimest, kes mulle halvasti ütleb.
Õpin suhtuma suure hoolivusega inimesse, kes on minu vastu ükskõikne.
Rasketes olukordades võtan appi armastusetunde.

Kui end täita selle sooja armastuse, hoolivuse ja tänutundega siis avaneb justkui uus maailm. See on nii ilus ja soe tunne.

Olla naine on imeline tunne.
Olla naine, kes saab olla soe naine on armastav tunne.
Olla naine, kes oskab armastada ja olla armastatud on tänulik tunne.
Olla inimene ja elada on vapustav tunne!