OHMYGOSSIP — 9. augustil sain 48. aastaseks, aga sünnipäeva ei tähistanud. Õnnesoove sain paljudelt Facebooki sõpradelt ning nende hulgas olid näiteks ka tuntud persoonid Merle Lilje ja Sirje Põllu ansamblist “Laine”, telereporter Urmo Tamm, TV3 uudistediktor Sirje Eesmaa, Anna Levandi, “Kodutunde” saate produtsent Kristi Nilov, Kirsti Timmer, Tallinna Lauluväljaku direktor Riho Rõõmus, poliitikud Andra Veidemann, Valdo Randpere, Annely Akkermann, ja Peeter Võsa, Siiri Känd, Raul Sepper, Airi Ojamets-Vipulkumar Kansar, laulumees Ergo Korp Pärnust ning paljud teised.

Facebooki sõbratari Hele Riinuga Sindist kohtusin Tori kandis ning mitmed juhuslikud õnnitlejad olid samuti, kelledega koos tegime pilti. Tegelikult soovisin sünnipäeval kohtuda mõne oma Facebooki sõbraga Riisa rabas, et teha fotot ja matkata mööda laudteed. Paraku üleskutse peale pandi vaid paar kommentaari ning need ütlesid, et minu kant jääb kaugele. Lihtsam on ju Facebookis lihtsalt lilli, liblikaid, kassi ja koerapilte jagada ja soovida head õhtut või kena päeva virtuaalselt, kui kellegagi silmast silma kohtuda. Naljakas, aga nii see on.

Parimaks sünnipäeva kingituseks pean ikkagi Ergo Korp`i sõnade ja viisiga laulu”Aiamaja”, mis sai suve alguses tehtud. Sünnipäeva pole ma eriti pidanud, sest selle pidamine on tänapäeval kulukas. Samas leidub ikka häid sõpru ja sõbratare, kes sünnipäeval meeles peavad. Näiteks Jaagussaare perenaine Maarja tegi kingituse.

Millised on olnud lahedamad sünnipäevad siiani? Kui mul oli 33. sünnipäev, siis korraldas tollane kirjasõber Maie Parrik ansambliga “Operatsioon Õ” mulle sünnipäevapeo (kontserdi) Pärnus ning seal osales ka Urvaste luuletaja Contra alias Margus Konnula. Ühe vahva sünnipäeva korraldas mulle ka Kaivo Vaher, kes oli kunagi Pänus asuva Rüütli baar-kasiino ettevõtja. Tol ajal sai tema ettevõtmisi ka mitmes ajalehes kajastatud. Näiteks Nelli Teatajas, kus mul oli tollal oma kirjarubriik, mida toimetas humorist ja ajakirjanik Mart Juur.

Kui ma sain 40, siis oli esimeseks õnnitlejaks Anu Saagim ja tema tegi juubeli puhul mulle ajakirja JUST! tasuta aastatellimuse. Kolm aastat tagasi külastas mind 45. sünnipäeva puhul TV3- e võttegrupp saatest “Seitsmesed uudised” ning minuga tehti vahva saatelõik. Sel suvel näitas Tallinna Televisiooni saates “Suvemiks” minu ja Ergo Korpi laulu “Aiamaja”. Seda laulu mängiti ka Raadio 2 hommikukavas rubriigis “maksavorst”. Veider on see, et “Aiamaja” laulu pole teised raadiojaamad mängida suvatsenud. Ometi on tegemist lõbusa ja rütmika tantsulooga. Päevast päeva võib raadiojaamadest kuulda igasugust saasta (vabandust väljenduse pärast), aga lõbusat tantsulugu mängida ei soovita. Mitmele raadiojaamale sai ka kiri saadetud ja küsitud, et miks “Aiamaja” ei mängita, aga mingit vastust ei tulnud. Raadiojaamades käib niiöelda onupojapoliitika ja mängitakse pidevalt neid artiste, kes on raadiotegijate endi lemmikud. Sel põhjusel kuulan raadiot harva.

Kui kunagi käis mul aastas paar korda külas Onu Bella alias Igor Maasik koos oma sõbrataridega (algul Kristaga ja hiljem Sirje Penjamiga), siis nüüd käisime 24. augustil laulumees Ergo Korpiga ja tema naise Annega seenel minu kandis ehk Riisa rabas. Pidasime plaani ka kalale minna.