“Kassikohviku mõte hakkas idanema, kui Ringvaate saade tutvustas sarnast kohvikut Londonis. Lady Dinah’s Cat Emporium avati eelmisel aastal ja see on saanud väga populaarseks,” räägib hakkaja Helen Jõudna Ohmygossip.ee’le, et sarnane kiisukohvik on plaanis Eestis avada juba septembris!

Helen Jõudna, plaanite avada kassikohviku Nurri. Millest ja kuidas selline idee tuli ning millised lootused on seoses sellise ettevõtlusega?
Kassikohviku mõte hakkas idanema, kui Ringvaate saade tutvustas sarnast kohvikut Londonis. Lady Dinah’s Cat Emporium avati eelmisel aastal ja see on saanud väga populaarseks. Meie tahame teha sarnase kohviku, kus kassid elavad kohvikuruumides ja külastajad saavad nende tegemisi vaadata. Kiisude pesad on aknalaudadel ja seintel, neil on ronimispuud ja kraapimispostid. Kassid saavad ronida kõrgemale istuma, kust neil on hea ülevaade ja võimalik ka külastajate paitamisest puhata. Kiisudega turvaliseks mängimiseks on kohvikus spetsiaalsed nööriga kassimänguasjad.

Teeme koostööd MTÜ-ga Kasside Turvakodu ja kohvikus elavad kassid on pärit turvakodust. Aitame leida uue kodu nii turvakodu kiisudele kui ka kohvikukassidele. Loodame, et tänu kohviku avamisele on koduta kiisudest rohkem juttu ja inimesed muutuvad ajapikku oma lemmikute suhtes vastutustundlikumaks ja neid satub tänavatele palju vähem.

Loomavarjupaigas on ka kodutuid koeri. Kas koeri ei plaani kohvikusse võtta?

Kassikohvik Nurri on mõeldud kassidele ja kassisõpradele. Koerad ja kassid vast hästi kokku ei sobi, eriti kui tegu pole koos kasvanud loomadega, vaid varjupaigast võetud, natuke keerulisema elukäiguga lemmikutega. Samuti vahetuvad kohviku loomad ajapikku, kuna mõned neist leiavad endale päris kodu. Ka koerakohvikuid on maailmas olemas, nii et mõni koerasõber võiks sellise ka Eestisse teha.

Millal on kohviku avamine ning millised üritused on plaanitud Nurri kassikohvikus?

Avame kohviku sügisel, juba septembris. Tegemist on sotsiaalse ettevõttega, mis suurt kasumit tootma ei hakka. Hetkel kogume kohviku sisustuse ja kassimööbli jaoks raha Hooandja lehel (vt. SIIT). Seal saavad meie tulevased kliendid oma külastuse juba praegu, läbi toetamise broneerida ja meie saame vajaliku stardikapitali. Projekt on avatud 8. augustini. 

Kassikohvik hakkab tööle kohvikuna, korraldame ka sünnipäevi, koolitusi ja firmaüritusi, mis sobivad tavapärasest kontori- ja konverentsimiljööst erinevasse keskkonda. Laste sünnipäevad hakkavad toimuma koos peojuhiga, kes hoolitseb selle eest, et peost kujuneks tore üritus nii sünnipäevalistele kui ka kohvikus elavatele kiisudele.

Kas teil endal ka kodus lemmikloomi on?

Meil on kass Nipi. Kolisime umbes aasta eest ja saime ta eelmistelt omanikelt koos uue koduga. Kiisu on oma uue pererahvaga rahul!

Ehk võiks olla Nurri kassikohvikuid üle Vabariigi, et kodutuid kasse ning ka koeri aidata?
Tulevikus kindlasti. Praegu on Eestis päris palju loomade turvakodusid, kus vabatahtlikud hoolitsevad kodu otsivate kasside ja koerte eest, kuid neil ei ole oma põhitöö kõrvalt rohkemaks jaksu. Kui Nurril hakkab hästi minema, küllap siis asutatakse loomakohvikuid ka mujale.

Mida hakatakse Nurri kohvikus külastajatele pakkuma?

Kohviku menüü sisaldab maitsvaid kooke ja värskeid saiakesi, samuti vitamiinirikkaid salatiteid, smuutisid ja värskeltpressitud mahlu. Loomulikult pakume ka head kohvi ja teed.

Kui palju kasse hakkab kohvikus külastajaid rõõmustama?
Kohvikus pakume ajutist kodu umbes kümnele kiisule, kelle tegemisi saavad külastajad jälgida, pildistada ja filmida. Tulge kindlasti ka meie sõbraks Facebookis (https://www.facebook.com/Kassikohvik)!