OHMYGOSSIP  — Hiromandid oskavad määrata käejoonte järgi inimese ise­loomu, ennustada tulevikku ning näha haigusesoodumusi. Hiromantia rajaneb asjaolul, et inimsaatus allub planeetide mõjule.

Harilikult nimetatakse sellega seoses seitset planeeti: armastusekandja Veenus, võimusümbol Jupiter, saatuseplaneet Saturn, edukust ja andekust soosiv Päike ehk Apollon, plaanide teostamise eest vastutav Merkuur, lisaks veel Marss ja Kuu. Inimese iga sõrme all on kühm, mis kannab ühe planeedi nime. Pöidla all on Veenuse, nimetissõrme all Jupiteri, keskmise sõrme all Saturni, neljanda sõrme all Päikese ja väikese sõrme all Merkuuri kühm. Merkuuri kühmu all on Marsi ja veel madalamal Kuu kühm. Ühe või teise planeedi kühmu poole suunduvat joont nimetatakse sama nimega.

Niisiis, inimese käejoonte järgi on võimalik määrata tema ise­loomu, piiluda tulevikku ja näha ka haigusesoodumusi. Miks aga on osade inimesete käejooned pikad ja teistel lühikesed? Kas elujoon näitab sinu elutee pikkust? Mida võib üldse käejoontelt enda kohta lugeda?

Peopesa kolm kõige tähtsamat joont on südamejoon, elujoon ja peajoon. Vaatleme, millest nad sinu käel kõnelevad.

SÜDAMEJOON
Südamejoon väljendab inimese tundlikkust ja sooja südant või külmust ja sissepoole pööratust, samuti seda, kuidas inimene suhtub armastusse. Südamejoon algab väikese sõrme alt ja kulgeb läbi peopesa pöidla suunas. Kui joon täielikult puudub, mõtleb inimene ratsionaalselt, ta suudab asjadele intensiivselt keskenduda, soovitut saavutada, kuid võib lasta kaotsi minna oma tundeelul.

Kui südamejoon kulgeb risti läbi peopesa, lõppedes nimetis- ja keskmise sõrme vahelises piirkonnas, on inimene arukas ja armastav ning tal on õnne armastuses ja abielus. Kui südamejoon kulgeb nimetissõrme all olevale kühmule, on tegemist saamahimulise, iseka inimesega, kellel on raske olla õrnatundeline.

Pikk südamejoon kõneleb väljapoole suunatud iseloomust. Kitsas, ilma harudeta joon kuulub inimesele, kes ei ole eriti lõbutsemishimuline. Ketitaoline südamejoon räägib muutlikkusest tunnetes. Joonelt ülespoole suunduvad väikesed harud näitavad kiindumusi, allapoole suunduvad aga pettumusi.

Aega saab kindlaks määrata, kui jagada südamejoon kolme ossa, alustades peopesa sisemusest ja lõpetades väikese sõrme all.

ELUJOON
Elujoon räägib inimese iseloomust ja elust üldjoontes ning on olemas kõigil kätel. Joone pikkusel ei ole midagi pistmist elu pikkusega, vaid see kõneleb inimese elujõust. Joon algab peopesa äärest nimetissõrme ja pöidla vahelt ning kulgeb kaarjalt pöidla alumise poole suunas. Elujoon algab tavaliselt nn Jupiteri kühmu alumiselt poolelt, ehk otse nimetissõrme alt, aga kui joon algab kühmu pealt, on inimene eriti auahne. Elujoone põhjal saab määrata inimese eluiga, kui joon kümneaastasteks perioodideks jagada. Seitsmekümne aasta vanusepunkt asub peopesa alumisest osast umbes 2,5 cm kaugusel.

Kui elujoon on pikk ja selge kontuuriga ega ole ketitaoline või katkendlik, on tegemist tõeliselt elujõulise ja vaimselt tugeva isiksusega, kellel on võimalus vanaks elada. Kui joon lisaks tugevalt Veenuse kühmu alla kaardub, on inimesel rohkesti jõudu ja teotahet.

Ketitaoline elujoon on märk halvast tervisest. Elujoont risti läbivad jooned ennustavad muresid tunde- ja pereelus – jooni nimetatakse ka kogemuse joonteks. Ülespoole suunduvad jooned tähendavad alati head, sest need kõnelevad arengust ja ettevõtlikkusest ning võimest taastuda haigustest.

PEAJOON
Peajoon on üks tähtsamaid intelligentsi mõõdikuid. Peajoont südamejoonega võrreldes selgub, kas inimest valitseb süda või mõistus. Nagu elujoon, nii algab ka peajoon nimetissõrme ja pöidla vahelt, kuid kulgeb sealt peopesa teise serva. Peajoone alguskohal on alljärgnevad tähendused.

Kui peajoon kulgeb alguses veidi koos elujoonega, tähendab see, et inimene on mõtlik ja kaalutlev ega kaldu äärmustesse.

Kui peajoon kulgeb koos elujoonega paari sentimeetri ulatuses, näitab see üliettevaatlikkust, kartlikkust, argust oma seisukoha väljakujundamisel ning nõrka eneseusku.

Kui peajoon kulgeb elujoonest mõnevõrra eraldi, on inimene ettevõtlikum ja enesekindlam. Samuti on ta impulsiivne ja võtab elus riske.

Kui peajoon kulgeb mõlemal käel elujoonest märgatavalt eraldi, on inimene tormakas, väga impulsiivne ja rahutu ega jaksa kauaks ühele asjale keskenduda.

Kui peajoon algab elujoonest seespool ehk pöidla poolel, on inimene kergesti solvuv, pahur ja ägeda loomuga.

Lühike peajoon kõneleb sellest, et inimene on praktiline ja terase mõistusega. Paljudel äriinimestel on lühike peajoon.

Pikk peajoon osutab huvile üksikasjade vastu ning organiseerimis- ja keskendumisvõimele. Allapoole kaarduv joon räägib, et inimesel on hea kujutlusvõime ja vaist. Peajoone lõpus olev kahvel näitab, et inimene on „liiga mitmekülgne”, ehk ta ei ole võimeline ühele asjale keskenduma ja tal ei ole selget eesmärki. Peajoonel saab aega jagada kolme perioodi: noorus, täiskasvanuiga ja vanadus – alustades pöidla ja nimetissõrme vahelt.

 

Avafoto: OHMYGOSSIP
Allikas: „Sünnimärk kui saatuse hoiatus”