“Tegelen päris palju muusikaga. Lisaks raadiole ja DJ ametile meeldib veel suvisel ajal reisida mööda ilusat Maarjamaad. Samuti olen valmis hea seltskonna saatel proovima alati midagi uut ja huvitavat,” räägib Ring FM saatejuht Siim Taba Ohmygossip.ee’le.

Siim Taba, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Sündisin 20. august 1992 Valgas ja lapsepõlv saigi veedetud vaikses piirilinnas.

Kelleks te unistasite saada lapsepõlves?

Lapspõlves olid soovid nagu ikka väga segased. Soovisin mingil hetkel saada politseinikuks, siis juba tuletõrjujaks ja hiljem viisidki teed muusikakooli. Hakkasin õppima flööti ja muusikahuvi suurenes iga päev.

Millistes koolides te olete õppinud ja kus?
Põhikooli lõpetasin Valga Gümnaasiumis, edasi suundusin Valgamaa Kutseõppekeskusesse omandama autotehniku eriala.

Millal ja kuidas hakkasite huvi tundma raadiotöö vastu?
Raadiotööga tutvusin väga juhuslikult. Koos sõpradega sai ülesse ehitatud algeline netiraadio, kus siis mängis muusika ja õhtuti tegin seal soovisaateid. Esimestel nädalatel kuulasid seda kõik tuttavad aga hiljem osutus asi päris populaarseks ja kuulajaid oli igast Eesti nurgast.

Olete töötanud eelnevalt netiraadios, projektis Noor FM, Valga raadios RuutFM. Mida põnevat te neis töötamisest meenutaksite?
Raadiot on tehtud tõesti enda magamistoas, Valga noortekeskuses ja raadios RuutFM. Eks apsakaid ja põnevaid juhtumisi on olnud päris palju. Muidugi väga hästi on meeles, kui sain esimest korda täiesti iseseisvalt teha Ruudus õhtust soovikat. Inimene, kes mind juhendama pidi, luges mingid sõnad peale ja läks ise koju. Seal ma siis olin, tuhandete kuulajate ees ja täiesti tundmatus maailmas. Lõpuks aga asi sujus ja iga saatega õppisin midagi uut.

Millal ja kuidas sattusite Ring FM- i tööle?
Ringi sattusin taas täiesti juhuslikult. Kuna teed tõid mind Tartusse ja raadiotööst loobuda ei tahtnud, siis kirjutasin raadiosse ennast tutvustava e-maili. Millele muidugi vastati alles mitu kuud hiljem ja kohe järgmine päev kutsuti ka vestlusele. Läksin kohale ja rääkisin tollase tegevjuhi Toomas Hoolega pikalt tema kontoris. Peagi oli eetris minu esimene saade ja nüüdseks juba eetrit teistega jaganud julgelt üle aasta.

Olete Ring FM- is üks soovisaate juhtidest. Kui palju saate kolme tunnise soovisaate jooksul tervituskirju ning kas loete need ikka kõik eetrisse?
Tervitused toon eetrisse ikka kõik, mis meieni jõuavad. Miks muidu üldse seda saadet teha? Kuulaja soove tuleb austada. Soovilugudega tuleb aga kahjuks teha väike valik, kuna kõike eetrisse lihtsalt ei jõua mängida.

Käite ööklubides ka plaate keerutamas. Milliseid kodumaiseid artiste tänapäeva noored tantsusaalis kuulata eelistavad, et tantsu vihtuda?

Eks üritusi on klubides palju ja olen ka ise mänginud muusikat väga erinevale publikule. Vanemad inimesed muidugi kaasaegset tantsumuusikat väga ei hinda ja kui peorahva seas on ka retrohunte, siis tuleb aeg-ajalt kõlaritesse lasta ka vanakooli hitte. Noortepidudel muidugi retroga väga midagi ei tee ja tuleb taas publikut analüüsida. Samas bändid, kes nii noorte kui ka vanemate seas populaarsed, on hetkel näiteks Respekt ja Hellad Velled.

Millistes ööklubides ja kus võib teid näha kevadel plaate keerutamas?

Aprillis olen muusikat mängimas kodulinnas Valgas ning Tartus.

Millist muusikat te ise kuulata armastate ja kes artistidest on teie lemmikud?

Kuulan tegelikult päris palju erinevat muusikat. Olenevalt täitsa tujust ja meeleolust. Ei ole välistatud ka see, kui mõnel reede õhtul potsatab auto plaadimängijasse Bad Boys Blue plaat või mõni karmim house lugu.

Huvialad?
Tegelen päris palju muusikaga. Lisaks raadiole ja DJ ametile meeldib veel suvisel ajal reisida mööda ilusat Maarjamaad. Samuti olen valmis hea seltskonna saatel proovima alati midagi uut ja huvitavat.

Tulevikuplaanid?
Tulevikus sooviks kindlasti olla koos kuulajatega endiselt raadios ja jagada teiega maailma parimat muusikat. Samuti sooviks soetada päris enda kodu ja reisida koos elukaaslasega mõneks ajaks sooja päikese alla.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Soovin öelda vaid seda, et loodetavasti tuleb meie kuulajate ja Ohmygossipi lugejate jaoks tore suvi ja aasta 2014 võiks ajalukku minna kui üks tegusid täis aeg.