OHMYGOSSIP – Elmari raadios on soovisaade iga päev ning võimalusi tervitada raadios peaks seega olema samuti iga päev, sest mingit ametlikku piirangut tehtud pole. Tegelikult on lood teistsugused. Teatud kirjasaatjate kirjad jäetakse teatud saatejuhtide poolt lugemata. Näiteks Lauri Hermann, Veiko Soom ja Priit Rand on need Elmari saatejuhid, kes kõikide kirjasaatjate tervituskirju ei taha eetrisse lugeda. Toon ühe konkreetse näite.

3. novembril oli 78. sünnipäev auväärsel presidendiproual Ingrid Rüütlil ning kuna ta on andnud mulle lahkesti intervjuusid, siis otsustasin Ingrid Rüütlit Elmari raadio soovisaate vahendusel õnnitleda. Teatavasti kuulab ka proua Ingrid Rüütel Elmarit.

3. novembril kella 10.05- 12.00 oli Elmaris eetris saade “Sõnumisoovid/internetisoovid” ning saatsin saatesse tervituskirja. Tervituskirjas oli õnnesoov ka Ingrid Rüütlile. Saatejuhtideks olid Lauri Hermann ja Mari- Liis Männik. Minu tervituskiri koos õnnitlustega jäeti eetrisse lugemata. 4. novembril oli kella 17.05- 19.00 Elmaris eetris “Soovide aeg” ning saatejuhtideks Lauri Hermann ja Veiko Soom. Taas saatsin sama kirja soovisaatesse ning jällegi ei loetud seda ette. Miks kutsutakse siis üles iga soovisaate ajal kirju saatma, kui neid ette ei loeta? Ingrid Rüütlile saatsin õnnitluse tema e- mailile ja mind tänati õnnesoovide eest. Kui Elmari raadiol on tehtud oma reeglid, siis teatagu sellest ka eetris.

Elmari soovisaated on muutunud magedaks, sest praktiliselt igal õhtul on eetris Lauri Hermann, Veiko Soom ja Priit Rand.

Häirib seegi, et tervitatavate nimed loetakse eetrisse ainult eesnimedega. Kui on kirja pandud ka perekonnanimi, siis võiks ka selle eetrisse lugeda, sest sarnaste nimedega inimesi on palju.

Kui Lauri Hermanni teatas mulle suvel, et Elmaris on suvest kehtimas reegel, et igapäevaste tervitajate kirju enam ette ei loeta, siis uurisin asja Elmari peatoimetajalt Owe Petersellilt ning Owe teatas, et mingeid piiranguid küll Elmaris kehtestatud pole. Samuti lubas Owe Petersell sedagi, et õhtusel ajal hakkavad eetris olema ka näiteks Mari- Liis Männik ja Gerli Padar või Mari- Liis Männik ja Liana Kolodinskaja. Omalt poolt tegin ettepaneku, et Elmari soovikas võiks olla eetris näiteks kell 12.05- 13.00 ja 18.05- 19.00. Owe Petersell lubas minu ettepanekut kaaluda.

Jääb üle loota, et Elmari programm muutub paremaks ning et igal õhtul ühed ja samad meessaatejuhid eetris pole, siis ei teki ka olukorda, et kirjasaatjatel on saatejuhtidest villand ja saatejuhtidel kirjasaatjate kirjadest.

Mina kuulan raadiot väga vähe. Tavaliselt õhtul soovisaate ajal. Julgen arvata, et kui Elmaris ülbitsemine jätkub, jääb raadiojaamal sõpru- kuulajaid vähemaks.

Viisakuse mõttes saatsin oma kirjutise enne avaldamist ka Elmari raadio saatejuhile Lauri Hermannile kommentaari saamiseks ning tema kommentaar on järgmine: “Teeme nii nagu suurem osa kuulajatest soovivad ja soovitakse erinevaid helistajaid saadetesse, näiteks neid, kes pole saanud kunagi löögile või saavad korra kuus või aastas. Igal ühel peaks piisama korra nädalas tervitamisest. Korrigeerime tervitusi arvestades kuulajate soove, kes annavad meile pidevalt teada, et nad ei suuda enam Elmarit kuulata, sest mõned tervitajad on iga päev eetris ja veel enam – samade tervitustega. Olen palju selleteemalisi kommentaare saanud. Sestap on hea, et soovisaadetest on kindlatel tegijatel hea ülevaade. Kui kuulajate muusikavalik soovisaadetes ei meeldi, on asi kuulaja teistsuguses muusikamaitses, mitte raadio muusikavalikus. Eraraadio on äriettevõte, kes võib eetris toimuvat ise 100% kujundada ja hoolitseda selle eest, et oleks võimalikult palju erinevaid kuulajaid. Elmar on seda suutnud, nagu näha iga kord meie kuulatavusreitingutest. Tervitustega… Lauri soovisaatest”.

Mida Lauri Hermanni kommentaari kohta öelda? Ilmselt seda, et Lauri Hermannil on tekkinud Kohvi allergia, sest ta ei suuda enam Kohvi nime eetrisse öelda. Naljaks küll, aga kui Lauri Hermann ja teised Elmari saatejuhid hakkavad mingite saadud kommentaaride järgi soovisaate reegleid paika panema, siis on nad küll esimesed kes mingite õelate ja kadedate inimeste kommentaare tõsiselt võtavad. Interneti kommentaarium kubiseb päevast päeva mingist sõnaoksest ehk tati pritsimisest. Kultuursed inimesed suhtuvad sellesse kui tühisesse jurasse.

4.- 9. novembrini tegin Elmari soovikaga eksperimenti ja saatsin tervituskirja erinevatel päevadel erinevatele saatejuhtidele ning tulemus oli selline, et kui eetris olid Lauri Hermann ja Veiko Soom või Lauri Hermann ja Priit Rand, siis minu tervituskirju soovisaate ajal eetrisse ei loetud. 9. novembril oli “Soovide aeg” saatejuhiks Mari-Liis Männik ja tema luges kenasti ka minu tervituskirja eetrisse.

Mina enam Elmari soovisaadet ei kuula, kui Lauri Hermann eetris on. Kui tervituskirju ette ei koeta, pole põhjust ega huvi ka soovisaadet kuulata.