OHMYGOSSIP — Neljapäevast saadik (tänavu 7.-10. novembril 2013) saavad kõik kunsti- ja käsitööhuvilised Tallinnas Saku Suurhallis külastada Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu poolt korraldatavat imetoredat kunstinäitust — nimelt toimub seal iga-aastane Mardilaat.

Mardilaadal esitletakse ja müüakse Eesti parimat käsitööd, toimuvad oma ala asjatundjate poolt läbi viidud meistrikojad käsitöö gurmaanidele ja harrastajatele ning õpitoad lastele. Lisaks käsitöötoodangu presentatisoonid, uute raamatute esitlused, pakutakse eestimaist kõhutäidet ja kuulata saab rahvuslikku muusikat.

Osalevad käsitööd õpetavad koolid, muuseumid jt. valdkonnaga seotud institutsioonid. Mardilaat toimub alati mardipäevale lähimal nädalalõpul neljapäevast pühapäevani. 

Nagu ka varasematel aastatel on Mardilaada vastu suur huvi ning külalisi on tulnud laata uudistama ka väljaspoolt Eestit. Vaata kahte inspireerivat ning rõõmu tegevat galeriid, mille on üles pannud veebileht Elisheva & Shoshana. Eesti käsitöö on kaunis, hea meel on kogeda, et leidub nii  palju andekaid ja osavaid näputöömeistreid, kes kannavad vana head ise-tegemise-kunsti edasi!

Vaata galeriisid (Fotod © Elisheva & Shoshana/ Helena-Reet Ennet):

Galerii 1: Estonia’s best handicraft items were presented @ XVI St. Martin’s Day Fair in Saku Suurhall (60 pilti)

Galerii 2: Estonia’s best handicraft items were presented @ XVI St. Martin’s Day Fair in Saku Suurhall (70 pilti)

Mardilaat 2013

Mardilaat 2013 (St.Martin's Fair at Saku Suurhall) 134

Vaata ka:
OHMYGOSSIP — Estonia’s best handicraft items were presented @ XVI St. Martin’s Day Fair in Saku Suurhall
http://www.ohmygossip.com/articles/19773-estonia%27s-best-handicraft-items-were-presented-at-xvi-st-martin%27s-day-fair-in-saku-suurhall?locale=en