OHMYGOSSIP — Nokia Kontserdimajas 8. aprillil toimuval Maailma Balletistaarid Eestis Rahvusvahelisel Galal esineb Rolando Sarabia, keda on nimetatud läänemaailma üheks parimaks tantsijaks ning Mihhail Barõšnikovi järeltulijaks. Sarabia on lugematute rahvusvaheliste konkursside võitja ning muuhulgas New York City Ballet-i täht.

Maailmaklassi balletitähtede galal esineb veel rida balletitähti nagu Jurgita Dronina Hollandi juhtivast balletiteatrist ja Vladimir Malakov Staatsballett Berlinist.

Etendusel esinevad maailma juhtivate teatrite ja teatritruppide maailmakuulsad solistid. Tänapäeva balleti tuntuimate koreograafide lavastatud etüüdides esineb esmakordselt Eestis rida väljapaistvamaid balletiartiste.

Balletigala programm koosneb nii klassikalise repertuaari parimatest tantsunumbritest, kui nüüdisballeti säravaimatest uuendustest. Suurt balletietendust iseloomustab erinevaid läänemaailma balletitraditsioone ja koolkondi. Programmi numbrid on valitud nüüdisballeti parimate koreograafide lavastustest, mis on mõjutanud ja kujundanud kaasaegset balletti.

Nii saab etendusel nautida Don Quixote-i ja Luikede järve parimaid etüüde ja ka tänapäeva balleti nüüdisstiili Forsythe-t. Laval saab näha ka Eesti tantsijaid, kelledeks on Alena Skhatula ja Maksim Tsukarjov. Balletiartistide nimekiri koosneb eranditult oma ala tippmeistritest.

Maailmaklassi balletigalal esinevad:
Diana Cuni
Venus Villa
Rolando Sarabia
Jurgita Dronina
Isaac Hernandez
Noah D. Gelber
Natalia Domracheva
Emmanuel Thibault
Vladimir Malakhov
Jessika Lyall
Franciso Lorenzo