OHMYGOSSIP – Kas olete tähele pannud neid noori hingi, kes veedavad aega kaubanduskeskustes? Kas teile ei tundu, et neid on järjest rohkem ja rohkem?

Need on lapsed kelle jaoks vanematel pole aega
pole mõistmist, pole raha või siis mõni põhjus muu
need on lapsed supermarketites veetmas vaba aega
pealiskaudsus väänab varakult kõveraks need noored puud

Pooltel olemas on kodu, ema, isa oma tuba
aga siiski otsib miskit siit lõppematust saginast
algul paistab säde välja silmist – lubab, kohe- lubab
ajapikku tuhmub pilk ja suitsust hääl jääb kähedaks

/Tommyboy-Kaubanduskeskuse lapsed/

Just see viisijupp Eesti andekalt sõnade ritta seadjalt võtab kokku kõige paremini minu mõtte. Viimasel ajal olen külastanud rohkem Solarise keskust. Viru keskus polegi nii hull, aga see, mis toimub just selles kaubanduskeskuses paneb mõtlema. Neid noori hingi on seal kümneid ja kümneid!

Vaadates neid läheb minu mõte esimesena riigile — kui meie armas riik oskaks, suudaks või tahaks pakkuda rohkem noortele ajaveetmisvõimalusi ning nende eest hingehinda küsimata, kas asjad oleks siis teisiti? Kui vanemad pööraksid suuremat tähelepanu sellele millega tegelevad nende lapsed siis kui nad kodust välja lähevad…

Millised on need noored aastate pärast? Kui vanuses 15,16 ja 17 peaks kujunema välja noores inimeses soovid, tahtmised ja eesmärgid eluks, möödub mõne noore elu hoopis kaubanduskeskuse koridorides.

Iga noore inimese tulevik võiks ja peaks olema meie kõigi südameasi, sest just nemad loovad meie tuleviku aastate pärast. Veel suurem mure peaks olema meie riigi juhtidel selle üle. Selle asemel, et mõelda välja lolle seadusi, mis kuhugi ei vii, võiksid poliitikud võtta südameasjaks pakkuda noortele enam tegevust ning luua rohkem võimalusi.

Kui eile kella kümne ajal külastasin poodi, olid minu taga järjekorras just täisealiseks saanud noored, kelle käes võis näha pudelit viina. Sellega suunduti siis hiljem kaubanduskeskuse koridori, kus seda lahendama hakati. Ma jälgisin seda täiesti jahmunult ning sain aru, et mitte ükski meist ei tohiks millestki sellisest mööda vaadata.

Ma soovin noortele rohem sihikindlust, teadlikkust ning riigiisadele ning emadele probleemide mõistmist! Meie ühiskond on meie teha!