OHMYGOSSIP – Nagu ma olen aru saanud, siis see “dieet” ei ole veel Eestis väga populaarne. Millega siis on tegu? Detoxification — spetsiaalselt väljatöötatud organismi puhastamise programm, mis stimuleerib mürkide eemaldumist ja ümertöötlemist. See on vere, keha ja organismi puhastus, mis aitab kehast välja viia kõik “paha” ja on väga kea “ravim” stressile.

Paljud ei nimeta seda dieediks, kuid olgem ausad, muutes oma toitumis- ja eluviisi lähevad ka kilod. Detox kestab tavaliselt 7-21 päeva (Peale mida aga on soovitatav hoida tervislikku toitumist.) Mina kavatsen seda programmi ilusti 21 päeva täita, sest mu keha lihtsalt vajab seda.

Aga alustaks siis sellest mida ma siis söön ja joon ja mida selle programmiga teha:

Iga hommik, umbes sama kella ajal kaalun ennast ja panen selle kirja. Esimese päeva hommikul 60,3 kilo. Hommikul söön muna (treeningpäevadel) või joon smoothie. (Kõik puhastusprogrammid muna süüa ei luba, kuid minu omas oli see rangelt soovitatud, juba seepärast, et tegelen kõhulihaste treeninguga) Tavaliselt toitun lõunal ja õhtul kiudainetest, pruunist riisist, täistera pastast, valgest lihast (kana paljud keelavad, kuid jällegi minu dieedis oli see sees), kalast, puuvlija salatist või juurviljadest. Eriti soovitatavad on spinat, porgandid, asparagus, brokkoli. Joon ohtralt vett – vähemalt 2,5 L päevas.  Veel sojapiima, mandleid, mustikaid, kiivisid, ananassi jne. Kõik puuvlijad, mis kõhu käima panevad. Ei saa mainimata jätta rohelist teed. Seda joon ma kannu päevas.  Sööma peaks vähemalt iga 3 h tagant! Võtan ka Acai marja tablette mis on head kehale, meelele, küüntele ja juustele. Acai marjadest on tehtud erinevaid tooteid, minu omad on mõeldud spets sportimisele.

Kindlasti peaks palju liikuma. Kas siis alustama jalutamise, sörgi vms. Vähemalt 30 minutit päevas.  Mina teen fitness aeroobikat, kõhulihaste treeningut  ja joga´t (…seda siis kui laps magab, see on lihtsalt nii rahustav ja hea viis puhata.) Kindlasti peaks ennast kuuma ja mõnusa vanniga turgutama, kasvõi üle päeva. Tegema kehakoorijaid ja maske. Mis kõige tähtsam… laskma endast välja viha, stressi ja inimesed, kes seda Sulle tekitavad! Loobuma peab KINDLASTI  kohvist, alkoholist, rämpstoidust, piimatoodetest, igasugustest kastmetest, punasest lihast, majoneesist, igasugustest karastusjookidest, soolast, suhkrust ja jätma kõik magusa… oeh… see NIMEKIRI on pikkpikkpikk!!! Mida puhtamalt süüa, seda kiiremini puhastus toimib!

See kõik tundub kuidagi raske ja paljud arvavad, et see on näljutamine!? Aga ei ole – uskuge mind, ma olen nädalaga juba suuri muutusi näinud. Keha on kergem, paistetused on läinud, pisikesed keha haigused hakkavad ära minema, tuju hakkab paranema ja närvilisushood on möödas…peaaegu… ;) Ja mis veel… ka kaal on langenud. Täna hommikul, peale hommikusööki kaalusin 58,5 KG! Ja kõht ei ole mul kunagi tühi olnud. Kas ei ole mitte suurepärane viis suveks valmistuda… Mõelge, et teie keha on taim mille eest te hoolt kandma peate. Kui aga kastmise lõpetate, hakkab see tasapisi närtsima…

Enne kui enda organismi puhastusega tegelema hakkate, palun rääkige oma perearstiga. Minu oma näiteks andis mulle koheselt programmi MINU keha jaoks, sest iga keha vajab erinevaid toite. Ärge vaadake seda, mida internetis kirjutatakse ja küsige enne asjatundjatelt nõu.
Üleüldse need “home made” dieedid on kurjast. Saate ehk kilo/kaks maha, kuid nii kui selle lõpetate, tulevad kilod topelt tagasi! Ja pealegi on need tervisele kahjulikud!

Ps. I Ma patustasin vaid korra nädala jooksul ja sõin paki küüslaugu leibasid, mis mulle Eestist saadeti. Kuid küüslauk tegi vaid head ja ajas palaviku ära. Veini ja/või muu alko isu pole absoluutselt.  Olen endale sihi võtnud ja kavatsen selleni jõuda.  Tegelen sellega kodus ja lapse kõrvalt… ;)

Ps. II  Vaadake Doctor Oz.i videot Detox Dieedist. Ehk saate veidike paremini sotti.