“Eelmine aasta oli nii minu enda kui ansambel Noorkuu jaoks üks paras ameerika mägedel sõitmine. Kord oli kõik hästi, järgmisel hetkel jälle tagasilöök. Eks see elu nii käibki, kuid sooviks, et väheke rahulikumalt… Bändi jaoks oli tegu loomulikult aegade halvimaga, kuna kaotasime ühe laulja ja väga hea sõbra,” räägib Ansambli “Noorkuu” liige Martti Meumers Ohmygossip.ee’le.

Ansambli “Noorkuu” liige Martti Meumers, mida põnevat eelmisest aastast meenutaksite meenutaksite?
Eelmine aasta oli nii minu enda kui ansambel Noorkuu jaoks üks paras ameerika mägedel sõitmine. Kord oli kõik hästi, järgmisel hetkel jälle tagasilöök. Eks see elu nii käibki, kuid sooviks, et väheke rahulikumalt… Bändi jaoks oli tegu loomulikult aegade halvimaga, kuna kaotasime ühe laulja ja väga hea sõbra. Kõik muu, mida sellest aastast meenutada, jääb paraku selle kurva sündmuse varju. Aga elu läheb edasi.

Kus ja kuidas veetsite oma jõulupühad ja aastavahetuse?
Jõulud veetsin nagu ikka pereringis Tartus ja aastavahetuse osade sõpradega Tallinnas.

Millised on plaanid lähemal ajal, kas on salvestatud mõni uus laul ja ehk on plaanis ka plaat välja anda?

Noorkuul on üsna mitmeid plaane selleks aastaks, aga algatuseks sai jah uus laul salvestatud. Loo pealkiri on „Soodsad tuuled“ ning selle viisi ja sõnad oleme teinud bändiliikme Rein Kahroga kahepeale. See lugu on ka esimene stuudiosalvestis meie uue liikme Märdiga, kes liitus Noorkuuga 2012. oktoobris. Lugu saab väikse videolahendusega kuulata siit:

Uut plaati uue koosseisuga ilmselt veel sel aastal oodata ei ole.

Kas olete teinud ansambliga ka juba uusi esinemisplaane?

Eks üht-teist ole ikka. Juunis on Vanemuise teatri alt toimumas Michael Jacksoni muusikaline etendus „THRILLER“, milles kaasa lööme ning mille proovid juba aprillis-mais toimuvad. Lisaks on alates veebruarist mitmeid esinemisi ja kontserte väiksemates Eesti paikades.

Kas “Noorkuu” “Eesti laulul” ei osale?
Nagu näha väljavalitud lugudest, siis ei osale.

Kas “Noorkuu” pole mõelnud kunagi Eurovisioonile Eestit esindama minna ja mida arvate üldse Eurovisioonist?

Eks ikka oleme mõelnud ja oleme ju ka varem Eesti eelvoorus osalenud. Kokkuvõttes tuleb öelda, et Eurovisioon ei ole väga a capella bändide formaat. On ju ennegi nähtud finaalis eri maade a capella gruppe, kuid erilist edu pole nad seal saavutanud. Masse on vaja ikka „kärtsu ja mürtsuga“ kõigutada või siis fenomenaalse ballaadi ja esitusega nagu tegi seda Ott eelmisel aastal.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Otseselt südamel pole, aga hoidke end ja oma lähedasi ning väärtustage nendega koosolemise aega!