OHMYGOSSIP – Mis  on oliiviõli? See on oliivide mahl, mis pressitakse välja nagu mahla õuntest või apelsinidest.  Seda, et oliiviõli on teistest õlidest parim ja sobib ka koduseks keha- ja juuste hoolduseks, teavad vist paljud, aga kuidas ja millist õli kasutada?

Juustele. On inimesi kes ütlevad, et oliiviõli peaks pähe panema värskelt pestud juustele, siis pidavat juuste soomuskiht avanenud olema ja õli imendub kergemini sinna kuhu peab. (Ise olen siiani seda ENNE pesu teinud… ) Kasutada soovitaksin Extra virgin olive oil -i — see on siis külmpressitud õli, mida kasutatakse külmtoitudes ja iluprotseduurides. Lase paar supilusikatäit õli mikrolaine ahjus soojaks ja masseeri juuste juurtesse.  Jäta juustesse terveks ööks. (Võib ka kõikidesse juustesse kanda, sel juhul lihtsalt kanna vannimütsi, et voodit ära ei määriks!)  See mask teeb juuksed paari/kolme korraga siledamaks ja kiirustab juuste kasvu (tänu magneesiumile ja kaltsumile)

Küüntele. Minu küüned olid kohutavad pisikesest peale. Õhukesed ja kergesti murduvad. Eriti hullud olid nad siis kui kunstküüntest loobusin. Leidsin internetist retsepti, tänu millele on nüüd mu küüned ilusad ja terved.

Vala oliiviõli ja teelusikatäis sidruniõli kausikesse. Oliiviõli kogus peaks olema selline, et saad kõik küüned kaetud, kui näpud sisse pistad. Hoia näpud sees 10 minutit. Välja võttes masseeri õli õrnalt küüntesse.

Kätele. Talvel on käed tihti külmast karedad ja kuivad. Määri suur kogus õli kätele ja pista ööseks kinnastesse. Kõigepealt õhukesed lateks kindad ja peale tavalised kindad, mis kodus siis olemas. Hommikul määri kätekreemi ja korda kasvõi iga öö. (Ise olen lisanud veel paar tilka oliiviõli oma kätekreemile.)

Kodune meigieemaldaja: Vala vanasse meigieemaldaja pudelisse õli ja vesi. Ise teen 50:50 kogused, siis ei jää väga õlist tunnet näole.  See meigieemaldaja peaks maha võtma ka veekindla meigi!

Kehale ja näole. Oliiviõli võib kasutada keha koorimiseks ja niisutamiseks. Piisab lisada koorimiseks kas siis meresoola või suhkurt. Ja kas teadsid, et oliiviõli on ka rasuse naha tasakaalustaja? See ei ei tee rasust nahka mitte rohkem läikivaks, vaid vastupidi rahustab rasunäärmeid  ja tasakaalustab rasueritust. Masseeri nahale õhuke kiht oliiviõli ja jäta ööseks toimima. Vahe pidavat näha olema juba peale kolmandat päeva. (Kel probleeme aknega, nendele pikaks ajaks õli näole kandmist aga ei soovita.)

Aknevastane protseduur
. Lõika poole tassi oliiviõli sisse mõningad sibulaviilud ja jäta see segu kaetuna pimedasse ja jahedasse hoiupaika kaheks nädalaks. Seejärel võta sibulad õlist välja ja kanna segu iga päev vistrikule või akne all kannatavale piirkonnale, hoia peal
15 minutit ja seejärel LOPUTA.

Nagu te aru saate võib  OLIIVIÕLI  kasutada igal pool! Kahju see ei tee. Oleks võimalus, istuks paljud meist seebise vannivahu asemel oliiviõlis! Kui vaatate oliiviõlide hindasid, siis mõelge parem sellele – palju te ühe pudeliga teiste toodete pealt kokku hoiate, kumb kokkuvõttes soodsam on?!!