OHMYGOSSIP — Minu käest on nii palju kordi uuritud, kuidas ja miks ma siia Itaaliasse küll sattusin. Olen sellest küsimusest ja loo rääkimisest väsinud! Lugege raamatut “Uued väliseestlased” — seal saate mu Itaalia loo põhjalikult koos kõigi detailidega teada.

“Kuidas Sa sinna Itaaliasse küll sattusid? Kas ja mis tööd tegid?” Need on kaks küsimust, millele ma enam ei jaksa vastata! See on ainus, mis nii mõndagi huvitab, seda kuidas mul läheb, ei huvita kedagi! Nüüd kui mulle jooksis sülle võimalus oma lugu pikalt ja detailselt ära rääkida, tegin seda koheselt ja pikalt mõtlemata!

Sõbranna teatas mulle, et kutsutakse kõiki uusi väliseestlasi üles jutustama oma lugu ja minu oma kindlasti meeldivat paljudele. Eriti neile, kes arvavad, et ma siin Itaalias kes teab mis prostitutsiooniga tegelen. Lisades, et see oleks ju hea võimalus kõik kirja panna ning rääkida kuidas asjad tegelikult on. Milleks ühte ja sama teksti korrutada, kes tahab, lugegu raamatust! Nii saatsingi oma loo kirjastusse. Hea on näha, et see neile meeldis ja tõesti mu paari leheküljeline lugu raamatusse pandi!

Seega, kui oled huvitatud, tead kust õige versioon leida… Lõpetage see taga rääkimine ja lugude välja mõtlemine! :) Raamatus on päris palju lugusid nendest, kes on jalad Eestimaa pinnalt mujale seadnud. Kes Ameerikasse, kes Prantsusmaale, kes koguni Hiina. Mina oma pisikese Itaalia seigaga, erinen teistest kindlasti!  Ehk tunned ära ka kellegi teise, kes on Eestist ära läinud?!

Üheks põhjuseks miks Eestist lahkusin, oli kindalsti raha. Uurides teiste lugusid, kerkis pinnale väga väheseid, kes selle sama põhjuse ettekäändeks seadsid.  Arvasin, et see pigem peamine põhjus, kuid eksisin! Erinevaid põhjusi, miks Eesti riigist lahkutakse on sama palju, kui minul tujusid… (PS! Oman Facebook´is klubi “Eestlased Itaalias”, kus meid on juba kokku pea et 300. Seega Kui meid juba Itaaliaga seoses  nii palju on, on eestlasi üle terve maailma rohkem, kui me arvatagi oskame.

Itaalias oleku ajal olen hakanud taas uuesti elu nautima ja ütlen ausalt, et kaotatud eluisu on tagasi! Muidugi ei ütle ma nüüd neile, kel võimalus:” JALAD ALLA JA EESTIST minema!” Eieieii… soovitan hoolega järgi mõelda, kas ja mida, sest Eestist ja lähedastest eemal olekul on ka omad negatiivsed küljed. Igatsus on see, mis rikub nii mõnegi inimese elu välismaal. Sõbrad, lähedased, toit, emakeel  — need lausa kutsuvad tagasi kodumaale! Kes on tugev, peab vastu! Kes on tugev leiab lahenduse!

7 aasta jooksul siin Itaalias olen õppinud palju nippe, kuidas “pisikese stressiga toime tulla”. Oskan teha parimaid Eesti toite, leidnud poode, kust saab Eesti päraseid maitseaineid, neid mida ei saa, olen lasknud saata, olen kiiremas korras sõbrannadele pileti teinud, et nad mind vaatama tuleksid ja mis kõige tähtsam… SKYPE! Selleta vist ei oskaks enam elada! Hea on näha just seda inimest, keda igatsed!  Aga siiski… tuleb õppida igatsusega elama… see on kõige tähtsam. Alguses sundides, pärast tuleb see hakkama saamine juba ise!

Vahetades teemat tunnistan, et olen oma praeguse eluga rahul. Ei suudaks ettegi kujutada, kuidas 2 euro eest tunnis lapsega terve kuu ära suudaksin elada. Kui peaksin selle otsuse uuesti tegema, teades, mis mind siin ees ootab, teeksin seda kindlasti uuesti – JAH, ma läheksin maailma uurima! Praegused mehe plaanid ongi, et aastaks Itaalia jalge alt pühkida ja minna firmat suurendama… Niisiis ongi meid ees ootamas Brasiilia ja Taimaa, kes teab, kuhu me kunagi kord püsima jääme… Kui Eesti majandusolukord kord muutub, ehk kohtume seal ….

Teie ,
Kristiina

[ot-gallery url=”gallery/kristiina-kalberg-%c3%bcheks-p%c3%b5hjuseks-miks-eestist-lahkusin-oli-kindalsti-raha”]