Juba 20 aastat on ansambel Untsakad eesti rahvast tantsitanud. “Kakskümmend aastat tagasi andsime oma esimese kontserdi väikeses Hargla rahvamajas,” räägib Margus Põldsepp. “Otsustasime võtta oma kakskümmend esimest aastat kokku sel moel, et meie kontsertsari käib ka mööda väiksemaid külakohti ja maakultuurimajakesi, sest sealt on meie tee alguse saanud ja oma minevikust peame lugu!”

R, 5. oktoober 2012 21:00, Pärnu Kuursaal, Pärnu
L, 6. oktoober 2012, Kihnu rahvamaja, Kihnu vald
R, 12. oktoober 2012 20:00, Antsla Kultuuri- ja Spordikeskus, Antsla
L, 13. oktoober 2012 20:00, Laulasmaa Resort, Keila vald
R, 19. oktoober 2012 20:00, Rakvere rahvamaja, Rakvere
L, 20. oktoober 2012 19:00, Viljandi kultuurimaja, Viljandi

Untsakatel on lootus, et sünnipäevakontsertide käigus õnnestub neil inimestelt kuulda uusi laule ja saada senistele lugudele täiendust – uusi seadeid, salme või viisijuppe: “Pärimuse kogumine on ülioluline. Kui saame kasvõi ühe uue laulu, oleme juba võidus,” ütleb Margus. “Eks see on natukene minu kiiks ka, olen aastaid pärimuse talletamise ja süstematiseerimisega tegelenud. Aga et kogu ansambel on Viljandi kultuuriakadeemia “taustaga”, siis me võtame seda ühise südameasjana. Me ei tee seda suure kära ja teatamisega, aga üldiselt on inimesed nende aastate jooksul harjunud, et meile võib pakkuda vanu lugusid. Ja on rõõm, kui vanad, unustatud laulud tänu meile uue elu saavad ja rahva sekka tagasi tulevad ning eri vanuses inimesed neid jälle laulma hakkavad.”
 
Untsakatele ei meeldi istuvale publikule esineda vaid oma kuulajaid ennekõike tantsupõrandal näha. Nii on ka sünnipäevakontsertidel avarad tantsupõrandad ning peod 20-nda sajandi alguse külapidude stiilis. Selle eest, et tolleaegsed tantsusammud selgeks saada või meelde tuletada, hoolitseb Untsakate sünnipäevakontsertidel pärimusmuusik Marju Varblane (tema puudumisel Ivi Tigane). Et aga Untsakad ise ka saaks oma sünnipäevapidudel tantsupõrandale, on igal kontserdil kohal mõni Untsakate sõpruskollektiiv.
 
Piletite hinnad vastaval toimumiskohale 8€ – 12€
Rakvere Rahvamajas piiratud nähtavuasega kohad 8€
 
Soodustusi ei ole
Lapsed kuni 3 eluaastat k.a. saavad kontseditele tasuta NB! Üritus ei ole siiski mõeldud lastele
 
Kontsert kestab orienteeruvalt 4 tundi
Uksed avatakse tund enne algust