OHMYGOSSIP – Soovin, et Marju Länik saaks teenetemärgi. “Superstaar Marju Länikul läheb juba 38. aasta estraadilaval ja siiani ta pole veel teenetemärki oma pideva ja tubli töö eest saanud. Võtsin Marju Länikuga ühendust ka Facebooki kaudu, et tema isiklikke andmeid küsida ankeedi täitmise tarvis,” räägib Kohv Ohmygossip’ile.

“Marju Länikult sain teada, et ta alustas Eesti Riikliku Filharmoonia solistina 1975. aastal ja oli seda kuni 1994. aastani. Alates 1994. aastast tänaseni on Marju Länik vabakutseline solist. 1986. aastal autasustati Marju Länikut “Töövapruse” medaliga.”

“Ööl vastu 30. septembrit täitsin Vabariigi Presidendi Kantselei veebilehel ära vastava ankeedi Marju Länikult saadud andmetega ja saatsin ära. Eks järgmise aasta veebruaris ennem Vabariigi sünnipäeva (24. veebruari) saab näha kas Marju Länil on teenetemärgi saajate nimekirjas või mitte, Mina soovitasin Marju Länikule anda Valgetähe esimese klassi teenetemärgi.”

“Eelnevalt on minu soovitusel antud riiklik teenetemärk ooperiprimadonna Margarita Voitesele. Voites ütles ühes ETV “Pealtnägija” saates Roald Johannsonile antud intervjuus, et tema kui kunagine NSVL rahvakunstnik pole Eesti Vabariigilt ühtegi aumärki saanud ja seetõttu ma tema kandidatuuri esitasingi. Voites ei kuulu minu lemmikute hulka, Marju Länik kuulub.”

“Meenub ka tollane vastus VPK- st. Selles öeldi umbes nii, et kuna Margarita Voites pole pidevalt laval olnud, siis sel põhjusel pole teda ka eelnevalt aumärgiga pärjatud. Marju Länik on aga 37. aastat järjest publikut oma kauni hääle, sarmi ja nooruslikkusega rõõmustanud ja väärib ka igati aumärki.”