Mairold Millerti nimi ei ole vast võõras ühelegi eestlasele, juba aastaid on ta kaasa löönud menukas telesaates „Tantsud tähtedega,“ mis sel hooajal tuleb eetrisse uues võtmes ning saadab kohalikud kuulsused hoopis jääele jalga keerutama. Seetõttu on ka Mairold sattnud see aasta hoopis õpilase rolli. “Õpilase roll on jah natuke uus, ma ikka proovin ka tiba sõna sekka öelda. Õnneks muusikalise poole pealt usaldab ta mind küll ja laseb mul valida mida me võiksime saadetes kasutama hakata,“ räägib Mairold Gossip.ee’le õnihal oma uuest väljakutsest.

Ometi tunnistab tantsustaar, kes on varem uisutanud väga väiksena vaid mõned korrad linnahallis, et otsus ei sündinud kergelt ning ta jõudis ikka mitu korda ümber mõelda. „Ei olnud lihtne otsus aga ma ei kahetse hetkel isegi natukene, et läksin. Juba praegu naudin seda kõike,” on Mairold positiivselt häälestatud. „Muidugi kukkuda on valus, see juhtub hetkel veel peaaegu iga trenn. Hetkel tunnen ennast vee karuna… jääkaruna siis,“ naljatleb Mairold.

Oma treeneri Julia Abolina kohta saab Mairold öelda vaid kiisusõnu: “Mul on tunne, et meie koostöö sobib väga hästi, Julia on nõudlik ja see on väga hea! Mulle on sellist partnerit vaja! Samas ta on piisavalt karm ja tihti peale tunnen, et natuke naerab mu üle kui mul välja ei tule, kuid see tee trennid lõbusamaks, mis omakorda teeb õhkkonna vabamaks ja seega tuleb kõik ka paremini välja,“ arvab Mairold, et seda kõike ei saa liiga tõsiselt võtta ja peab jääma ka väike lõbumoment.

„Samas kui kukun trennis ja oigan seal mõned minutid, siis ta nagu poputab, et: “oh sa väiksekene küll”, see ajab mul kohe harja turri ja teeme edasi,“ on Mairold tõeline mees, ega otsi haletsust.

Mairold tunnistab, et alahindas esialgu uisutamist ja mõtles, et mis seal ikka vigastada saab, kukud ja tõused püsti. „No praeguseks kui hoog juba suurem ja elemendid keerulisemad mida õppima peab, on ikka väike hirm küll. Samas see on selline adrenaliini tekitav ja see hoiabki koguaeg huvi üleval,“ meelib Mairoldile põnevus, mida uisutamine pakub.
 
Kindlasti paljud arvavad, et Mairoldil on suured eelised kaasvõistlejate ees kuna ta on professionaalne tantsija, kuid ta ise tunnistab, et mida trenn edasi seds vähem leiab ta seoseid tantsu ja uisutamise vahel. „Tasakaal on teises kohas, keha hoiak on teine, muusikasse tantsitakse nii kuidas pähe tuleb ja õiged tantsuvõtted jää peal oleksid totaalsed kõverad tantsuvõtted võistlustantsu põrandal.“ Sirutus ja see, et tuleb töötada partneriga on ainsad saranasused, mis Mairold pealtnäha kahe sarnase ala vahel oskab leida.

Küll aga peab Mairold uisusaates osalemise eeliseks head füüsilist vormi. “Ma usun et hea füüsiline vorm on mingil määral kindlasti heaks hüppelavaks, uisutamine on suhteliselt jõuline ala!“
 
Saates kaasosalejad peab Mairold väga muhetataeks ja usub, et tuleb hea ja soe atmosfäär. „Praegugi trennis kiidetakse üksteist, ma väga loodan, et see ka nii jääb, sest kõik me oleme seda sinna ikkagi nautima läinud!“
 
Selleks, et uuele väljakutsele reipalt vastu astuda, kosutas Mairold end hiljuti ühe mõnusa Malta reisiga, mis tegelikult tuli üsna juhuslikult, kui tema sõber võitis pokkeriga paketireisi. „Kuna tema oli minemas otsustasin ka mina kaasa sõita. Koostöös PAFiga sain ka lõpuks ise suurelt pokkeriturniirilt osa, seega oli see siis hobi ja puhkus ühes.“ „Palju sai ka päikse käes tõesti puhatud, ongi tunne, et ma töötan päikesepatareide peal, sest need on tõeliselt laetud ja energiat on tohutult palju,“ räägib Mairold oma päikeselembusest.
 
Küsisime Mairoldilt, kas ta on suur reisija ning ta tunnistas, et reisida talle tõesti meeldib ja ta läheks ka vabalt seljakotiga kuhugi rändama, peaasi, et on hea reisiseltskond. „Suusareisid mind kahjuks ei tõmba, sest meil on siin piisavalt külm, kui juba minna siis sooja,“ eelistab ta ikka soojasid sihtpunkte. „Tahaksin ära käia Dominikaanis, olen selle kohta ainult head kuulnud. Praegu aga olen armunud Maltasse, minu jaoks oli seal kõik olemas,“ kiidab Mairold oma viimast puhkust.