OHMYGOSSIP – Ma ei ole kunagi olnud mingi Lady Gaga fänn, loomulikult tean tema tuntumaid laule ja kuulan neid meelsasti raadiost või klubis tantsides, kuid tema albumeid ma ostnud pole ja kodus teda niisama ei kuula. Pigem on ta alati köitnud mind oma julgusega erineda. Kes meist ei teaks tema pööraseid kostüüme, veidraid muusikavideosid jms?

Minu ootused sellelt kontserdilt ei olnud väga suured ja pigem olid need suunatud showle, kuid pean suure heameelega tunnistama, et see kontsert osutus palju enamaks, kui pelgalt show. Olin selgelt alahinnanud Gaga musikaalsust…ta laulis live´is suurepäraselt ja viljeles erinevaid žanreid probleemideta. Mind hämmastas ka tema võime ca 2 tundi laval laulda, tantsida, ringi joosta ja samal ajal veel koguaeg kostüüme vahetada…see oli lihtsalt suurepärane!

Mainimata ei saa jätta ka eripärast lavakujundust – keskaegset lossi, mis kindlasti andis kaasa pisut teistmoodi õhkkonna loomisele, kui tavapärasel kontserdil. Ma mõistan täiesti miks Gaga nimetas seda balliks, mitte tuuriks ega kontserdiks.

Säärastel suurtel kontserditel on tihti jäänud puudu akustikast, seekord oli ka see ideaalsel tasemel nagu ka valgus. Suurt rolli mängisid ka koreograafia ja tantsijad… see kõik oli nagu üks pikk muusikavideo, kus ei katkenud hetkeski laul, tants ja show.

Lady Gaga ise oli nagu tõeline popstaar – suhtles publikuga, viskas nalja, tänas inimesi, et nad olid teda kuulama tulnud ja vaevusid oma raha raiskama selle kotserdile. Ta ei laskunud ennast häirida tõsiasjast, et lauluväljaks oli pooltühi… mida tahapoole liikuda, seda hõredamaks muutusid read, sellest hoolimata ei teinud tema on shows järeleandmisi ja andist endast maksimumi. Ta naljatles isegi, et poleks iial uskunud, et tuleb kunagi Eestisse selleks, et anda 15 000 inimesele kontsert. Tihti luuakse staaridest nö kaubamärk, nad riietuvad, käituvad ja räägivad mingite ettekirjutatud reeglite järgi, arvasin sama ka Gagast, et päris elus pole ta kindlasti selline crazy tegelane. Kuid tuleb tunnistada, et ta on päriselus veel crazy´im…või siis on ta üks paganama hea näitleja. Ta tundis end laval vabalt ja suisa ropendas…kuid tema puhul ei tundunud see üldse kohatu.

Hea võrdlusmoment oli ka Madonna kotsert, mis on veel üsna värskelt meeles. Kuigi jäin ka Madonna kontserdiga rahule, siis Lady Gaga trumpas teda kõvasti üle. Kindlasti mängis rolli ka see, et Madonna oli valinud oma repertuaari peamiselt uue albumi lood, mis polnud publikule nii tuttavad… Sellisel kontserdil tahaks ju ikka kaasa laulda ja tantsida, arvan ma. Lady Gaga seevastu esitas peamiselt oma kõige tuntumaid hitte ning publikul oli palju äratundmisrõõmu ning võimalust aktiivselt kontserdist osa võtta. Viimase lisaloo ajal võttis staar suisa ühe tüdruku enda juurde lavale…see oli armas žest, mis liigutas kindlasti kõiki kohalolijaid.

Ma loodan siiralt, et Lady Gaga sai ka ise Eestist natukenegi seda head energijat kaasa, mis ta ise publikule andis. Seal kontserdil olles jäi mulje, et ta on tõesti tulnud sinna selleks, et inimestele midagi pakkuda ja mitte lihtsalt selleks, et raha teenida ja ennast reklaamida. Arvan, et vähesed artistid suudavad seda ja kui mul oleks see võimalus, tahaksin teda väga tänada selle meeldejääva elamuse eest!:)