OHMYGOSSIP – Seekord räägin teile oma pisikesest mini puhkusest oma suvekodus — Santa Margherita Ligures. Kohast, kus on ilu nii silmale kui meelele! Oliivipuude, palmide ja mägede vahel paiknev linnake, mida külastades tundub olevat paradiisis! Õnneks on vähe vaja! 

Itaalia on igati ilus. Kõik kohad kus ma käinud olen, on mulle omamoodi hea mulje jätnud! Aga koht kus asub meie suvila – võidab kõik teised kohad! Santa Margherit Ligure, mis asub kitsal rannikurea mägede jalamil. Kui seal käin, tundub, et nüüd olen avastanud nende kõige-kõige kaunima maanurga. Ja nii iga kord… Ma ei väsi seal olemisest vist kunagi! Ilus linn, ilusa rannikuga – rääkimata loodusest! See on kuurortlinn, mis on ühendatud kuulsuste seas populaarse Portofinoga. Eelmisel aastal kohtusin seal näiteks Denzel Washington’iga, kes eelmise aasta augustis mu pisikest raseda kõhtu katsus! Veel oleme kohanud siinkandis Paris Hiltonit.

Liguuria köök on tuntud PESTO poolest- Pesto valmistatakse basiilikulehtedest, küüslaugust, soolast, oliiviõlist, männiseemnetest ja pecorino juustust. Mmm, viib keele alla! Lisaks kastmele valmistatakse maitsvat focaccia saia ja pitsalaadset soolast pannkooki farinata. Veel Pansotti in salsa di noci, mis siis oleks eesti keeles vist pansotti pähkli kastmes?! Üldiselt süüakse palju kala ja mereande, värskeid köögivilju ning ürte. Olen isegi kuulnud, et Liguuria kööki nimetatakse “kojusaabumise köögiks”. Nii kutsusid seda meremehed, kes kaua olevat merel olnud ja siis koju tulles said korralikult ja hästi süüa!

Aga mis ma siin pikalt lobisen, imetlege pilte ja omalt poolt soovitan neile, kes plaanivad Itaaliasse reisida ka Liguuariat külastada! Olen terve selle ranniku läbinud ja kinnitan, et on mida vaadata ! :)