22. septembril üleeuroopalisel Autovabal päeval algab Tartus taas kolmekuuline jalgsikäimise projekt „Jalgsi tervise nimel 50+”.

„Ka sel aastal on sihtgrupiks nn riskivanuses olevad mehed. Üle viiekümnesed mehed eelistavad ju enamasti oma igapäevased käigud teha autoga ja just neid ärgitakski tervise nimel jalgsi käima hakkama,“ rääkis ettevõtmise algataja abilinnapea Margus Hanson jalgsi käimise kasulikkusest ja lisas, et kolme käimiskuuga alanes esimesel aastal kampaanias osalenute kollektiivne vererõhk umbes 10 protsenti. “Käimine mõjutab tervist! Jala käia on kasulik!”

Sammude mõõtmiseks jagatakse välja sammulugejad, mis antakse osalejatele kätte 22. septembril kell 17.30 kaubamaja kõrval parklas. Samme mõõdetakse
1. oktoobrist aasta lõpuni. Selle aja jooksul tehakse osalejatele ka lihtsamaid terviseuuringuid. Terviseuuringutest ja muust räägitakse esimesel kokkusaamisel 30. septembril kell 18.00 raekoja saalis.

Huvilistel palutakse oma osalemissoovist teatada meilitsi kas tho@raad.tartu.ee või sirje.kree@raad.tartu.ee või telefonil 736 1321 (Made Nautras) 21. septembrini. Kampaanias ei saa osaleda need, kes on osalenud sellel eelnevatel aastatel.