Juba seitsmendat korda Järvakandis toimuv Rabarock leiab aset 15. ja 16. juunil 2012.

Rockfestival Rabarock kuulutati 2011. aasta novembris Põhja-Eesti turismikonverentsil selle aasta parimaks turismisündmuseks ning on valmis minema vastu maailmalõpule aastal 2012. “Auhind tuli meile endalegi ootamatult ja üllatusena ning kinnitab, et mitte ainult Tallinnas pole võimalik ja vajalik korraldada muusikalisi suursündmusi,” kommenteerib festivali korraldaja Kristo Rajasaare lisades, et Rabarock 2012 tuleb publiku jaoks üllatusterohke nagu alati. „Sellesuvine festival nägi välja juba nagu päris, suurem territoorium ja mahukam programm said publikult hea vastuvõtu. Sellel liinil ka jätkame. Esimesed artistid kuulutame välja uue aasta alul, siis tõuseb
traditsiooniliselt ka piletihind.“

Suvel seitsmendat korda toimuv festival Rabarock avalikustab esimesed tänavused artistid. Teiste hulgas astuvad Järvakandis 15. ja 16. juunil lavale legendaarne The Stranglers ja indie-rocki viimase aja eredamaid tähti The Big Pink Inglismaalt.

The Stranglers on Briti 70ndate teisel poolel loodud punkbändidest üks edukamaid ning väljend „elav legend“ ei ole nende puhul sõnakõlks – Stranglers pole oma algusaastate tohutule hitipagasile puhkama jäänud ning olnud jätkuvalt loominguliselt aktiivne. Bändil on läbi aegade Briti Top 40‘s ette näidata 23 singlit ja 17 kauamängivat, nad on müünud üle 1,5 miljoni plaadi ja 600 tuhande singli. Hitid „Golden Brown“, „Peaches“, „No More Heroes“, „Always the Sun“, „Strange Little Girl“ jpt ühendavad erinevaid põlvkondi. Märtsis ilmub Stranglersi uus album „Giants“, mida on jõutud juba nimetada „triumfiks igal erineval moel“. The Stranglers saabub Eestisse teistkordselt, 1991. a. olid nad festivali Rock Summer peaesinejaks.

Seevastu esimest korda oma kiire karjääri jooksul jõuab Eestisse Briti power-indie duo The Big Pink. See kahest inglise multi-instrumentalistist Robbie Furze‘ist ja Milo Cordellist koosnev punt sai tuule tiibadesse 2009. a. kui nende värske peo-indie langetas doominoklotsidena lisaks tüdrukutele ka raadiojaamad ja muusikapressi. Loost „Domino“ sai megahitt ning debüütalbum “A Brief History of Love” figureeris mitmetes aasta albumi tabelites. Kuulsust lisas ka Eesti raadiotes paljumängitud doominote-loo versioon Nicki Minaj’i esituses. Selle aasta jaanuaris ilmus The Big Pinki teine album „Future this“, mille uued lööklood „Stay Gold“ ja „Hit the Ground (Superman)“ kõlavad lisaks paljudele raadioeetritele kindlasti ka Järvakandis.

Festivali pass 47 €

TASUTA SISSEPÄÄS vastava tõendi esitamisel (nõutav kohapeal).
Kuni 8 a. vanune laps (ainult koos piletiomankust täisealise saatjaga)
Pensionär (pensionitunnistuse ettenäitamisel)
Liikumispuudega külastaja (liikumispuudega külastaja saatja ostab pileti)

VANUSEPIIRANGUD
Alla 12 a. vanune laps pääseb festivalile ainult koos piletiomanikust täiskasvanud saatjaga.
Festivali ajaks on Järvakandi vald kehtestanud alaealistele liikumispiirangu alevis öösel kl 02-05

Ürituse lingid: http://www.rabarock.ee