OHMYGOSSIP – Minu igapäeva rutiin on selline nagu igal teisel emal siin maailmas. Ärkan, joon kohvi (cappuccinot), mille kõrvale söön paar küpsist. Peale seda jooksen pesema (enne kui mees tööle läheb, sest lapse kõrvalt võin ma üksi olles pikast pesus olekust unistada) sups vee alt välja ja siis tegelen lapsega — TERVE PÄEVA!

Lähen temaga õue jalutama, poodi toidu järele, jne jne jne — olen tavaline naine, tavaliste rutiinidega, kellele meeldib paar korda nädalas ennast koorida, mätsida, värvida ja üles lüüa! Olen ema, kuid see ei tähenda, et enda keha võiksin käest lasta. Ja ma ei taha näha välja väsinud ja stressis lapsevanem, sest seda ma ei ole! Olen rahul kõigega, mis emadus kaasa tõi.

Isegi kui ma olen ema, leian ma endale päevas tunnikese, et alati hea välja näha! Hea väljanägemine ei tähenda minu jaoks meiki ja kontsasid, vaid pisikesi ilunippe, et ka tavapäevadel meigita värske välja näha!

Raseduse ajal ja peale rasedust, on mu nahk ja juuksed muutunud. Rääkimata kehakaalust, mis sai paraja löögi üles-alal kõikumisega! See vajas ja vajab väga palju hoolt! Niisiis kasutan ma koduseid, kiireid ja lihtsaid meetodeid, et olla jälle see Kristiina, kes ma ka enne sünnitust olin!

Raseduse ajal soovitati mul keha õlitada mandliõliga! Jumalale tänu, et ma seda tegin, sest mitte ühtegi kriipsu ega venitusarmi mu kõhule ei jäänud. (Paar kriipsukest tagumikul on, sest sinna ma õli ei pannud! Kes oskas arvata, et mulle sinna taha selline ahter tuleb?!) Mandliõli on üks looduslikumaid ja paremaid õlisid, mida keha armastab! Mandliõli on eriti hea, sest see sisaldab B1, A, B6 ja B2 vitamiine. Mandli õli võib kanda kõikidele kehapiirkondadele kuid eriti tõhus on mandli õli näo, küünarnuki, põlvede, õlgade ja jalgade piirkonnas. Mina näiteks peale meigi maha pesemist (seebiga) puhastan ja niisutan ennast mandliõlis niisutatud vatitupsuga. Ja ka peale päikese võtmist lisan mandliõli! Kunagi ei tasu kogustega liialdada, piisab mõnest tilgast, sest mandliõli imendub nahka masseerides ja rohkem peopesale valades võib nahk jääda liiga õline! Üleüldse kasutan palju tooreid õlimaske ja koorijaid, mulle meeldib ise neid kokku mätsida! Oliiviõli + jojobaõli + mandliõli – kolm parimat sõpra mul!

Peale rasedust oli mu keha stressis ja vajas tähelepanu rohkem kui kunagi varem. Hormoonidest tulid mu kätele väikesed punnikesed ja üleüldse oli kuiv ja KOLE!!! Alguses ei saanud sinna midagi teha, sest hormoonide vastu ei saa. Proovisin kalleid kreeme mis ei aidanud absoluutselt, kõik scrubid ja asjad said ära proovitud!

Siis aga mõtlesin-kõike mida kõlbab suhu pista, saab näonaha turgutamiseks ka nahale määrida!!! Igal hommikul teen endale kohvi, millest jääb järgi peotäis kohvipaksu! Veel läheb mul vaja lusikatäis mett või oliiviõli, natuke sidrunimahla ja suhkurt! Segan kõik kokku ja kasutan seda pesema minnes koorijana! (ei tasu hõõruda ja kraapida, sest kohvi on kõva, teraline ja nahka ärritav.) Ma ei ütle, et see imet teeb aga aitab rohkem kui need kallid kreemid mida kasutasin!

Ma arvan, et paljud naised teavad, et pooled kodus olevad toiduained on kehale head — kas siis seespidiselt või väliseks kasutamiseks. Tuleb lihtsalt uurida ja nendega tuttavaks saada, igale nahale on kodus kapis midagi, mis aitab turgutada ja nahka värskendada!

Veel on minult küsitud mitmeid kordi kuidas Sa küll nii kiiresti peenikeseks tagasi said? Ma ei ütleks, et ma päris peenike tagasi oleksin nagu ma seda enne olin, muidugi mind ei häiri see absoluutselt, sest kuni ma last rinnaga toidan, ei saa ja ei taha ma ennast näljutada. Seega, ütleksin vastuseks, saan kehakaalu alla toidu ja jalutamisega!

Esiteks. last rinnaga toites kaotab väga palju kaalu… proovin niikaua kui võimalik seda teha! Söön hästi ja mitmeid kordi päevas. Olen Dukani dieedil…söön-söön-söön! Ma ei kannata nälgimist — armastan toitu ja ma ei saaks elusees ennast näljutada, olen selleks liiga toiduhoolik! Kes tahab Dukani dieedist midagi teada – lugege artiklit SIIT. (pisike ülevaade sellest dieedist, siin seda selgitama hakata on raske!)

Üldiselt liigun palju, teen päevas laps süles üle 100 küki ja tantsime koos teleka ees — talle meeldib muusika ja selle taktis õõtsumine! Mulle meeldib ka, iga liigutus on kehale hea!!! :D

Ma ei oska midagi soovitada (ja ei tahakski) kuidas kehakaalu langetada vms, ma ei ole sellel alal tubli! Palun vaid ühte ja kordan ennast — ÄRGE NÄLJUTAGE ENNAST! :) Minge trenni või tehke muud AKTIIVSEST… :) hoidke ennast!

Emmedele tahaksin ma ütelda ühte — ärge laske ennast käest sest olete nüüd lapsevanemad! :) Just nüüd peate enda eest hoolitsema rohkem kui kunagi varem! Ärge laske depresiooni ja stressi endale koju, sest näete väsinud välja, küsige issidelt tunnike enda jaoks! :)

Soovin teile kõigile kena kevadet ja sooja suve ! :)

PS. Meil kõigil on erinevad nahatüübid, seega kontrollige enne kui minu soovitusi proovima hakkate, kas ja millele olete allergilised. Kodus võid teha maske olenevalt nahatüübist ja naha seisundist kord-paar nädalas. Kuiva nahka koori kord kahe nädala jooksul, segatüüpi nahka igal nädalal.