Meie näonahk peegaldab paljuski meie elustiili- kuidas toitume, palju magame ja treenime ning kui tihti meigime. Tänapäeva kiire elutempo juures jääb aga tihti inimestel uneaeg lühikeseks, söögilaualt puuduvad vajalikud vitamiinid ja mineraalid ning meiki kasutavad paljud naised igapäevaselt.

Lisaks mõjutavad näonahka ka välistegurid nagu tuul, tolm, päike, temperatuur jms. Sellepärast on oluline peale igapäevase näopuhastuse, teha ka 1-2 korda nädalas sügavamat ja põhjalikumat puhastust ning pakkuda oma nahale turgutust ja värskendust. Selleks ei pea aga kulutama mitmeid tunde salongis, tehes kalleid nöohooldus protseduure. Väga edukalt saab ka  ise koduste vahenditega valmistada 100% loodusliku nöomaski, millega oma nägu turgutada, hoides kokku oma aega ja raha. Gossip.ee annabki Teile kolm näomaski retsepti mida kodus järgi proovida.

Kortsudevstane banaani-meemask:
Püreesta üks küps banaan, lisa supilusikatäis mett ja supilusikatäis hapukoort ning üks munakollane. Hoia maski näol 20 minutit ning seejärel loputa leige veega.

Jumet värskendav porgandimask:
Riivi paar porgandit ning lisa teelusikatäis tärklist ning pool munakollast. Kanna mask näole 15 minutiks, pese sooja veega hoolikalt maha.

Puhastav ja kooriv maasikamask:
Purusta umbes 8 maasikat, lisa kaks supilusikatäit maitsestamata jogurtit ja  kaks teelusikatäit mett ning  pisut meresoola, mis annab maskile kooriva omaduse. Hoia maski näol 10 minutit ning loputa külma veega.