“Kohe pärast “Eesti tippmodelli” avaosa eetrissejõudmist lahvatas netikommentaarides võõraviha. Kuidas julgevad pealkirjas “Eestit” kandvasse saatesse kandideerida venelased? Mis õigusega valiti saatejuhiks briti aktsendiga kõnelev eksmodell?” kirjutab modellisaate üks toimetaja Katrin Pauts Publikus.

“Kui üks tahumatu mats suutis kaunist ja siirast vene neidu “vandiks” nimetada, kihvatas mul tõsiselt. Mul hakkas selle kitsarinnalise õeluse pärast häbi. Saate ühe toimetajana eelcastingutel tervet Eestit läbi sõites sattusin ka Sillamäele, Kohtla-Järvele, Narva ja Maardusse, kus emakeelena vene keelt kõnelevaid neidusid tuli katsetele meeldivalt palju – olin kartnud, et info meie saatest ei suuda keelebarjääri ületada ning jääme sootuks tühjade kätega. Õnneks nad tulid. Elevil, ärevil, olles ka ise oma napi keeleoskuse pärast häbelikud. Aga nende silmad särasid lootusrikkalt ja see oli meie jaoks olulisem kõigest muust.”

“Olgem ometi sallivamad ja leppigem, et Eesti pinnal elab ka teisi rahvusi ja meil pole õigust neid nähtamatuteks inimesteks pidada.”

 

Liitu ka suure “Eesti supermodell” fännilehega Facebookis, kus kajastatakse kõigi Eesti portaalide poolt avaldatud parim & informatiivsem modellisaate info, fännide postitused, lugejate mõtted, auhinnamängud jpm. Saate kaasa rääkida ning oma lemmikutele poolehoidu avaldada.

Loe lisaks:
Eesti tippmodell: Need kaunitarid hakkavad võistlema modellitiitli eest!