Tartu Ilusalong Esteetika kosmeetik Marika Suurmets räägib Gossip.ee-le, kuidas hooldada näonahka sügisel. “Peale sügiseste sügavpuhastuste salongis on sama tähtis koduste iluprotseduuride korrapärasus,” ütleb Suurmets.

Kuidas peaks näonaha eest hoolitsema sügisel?
Kuna enneaegse vananemise üks põhjusi on kindlasti päike, siis tuleb sügisel pöörata eelkõige tähelepanu naha kuivusele. Ka seda peab teadma, et tuulised ja jahedad ilmad kuivatavad samuti näonahka – rääkimata elektriküttest, konditsioneeridest ning arvutikiirgusest. Seega on sügishoolduse märksõnaks kindlasti niisutamine.

Milliseid näohooldusi soovitate teha nahale sügisel?
Salongis teen tööd prantsuse professionaalsarjaga Maria Galland. Selle sarja Emphyteose liini tooted võimaldavad lahendada naha põhilisi vajadusi: niisutamine, trimmimine, värskendamine.

Just pärast suve on eriti nõutud Emphyteose stressivastane hooldus. See protseduur sisaldab endas märksõnu rahu, pehmus ja energia. Peale korralikku pinnapuhastust, teostatakse tõhus koorimine, mis eemaldab surnud rakud ja muud ebatasasused. Sellele järgneb pikk ja naudingut pakkuv käsimassaaž niisutava geeliga, milles sisalduvad thalasfäärid lõhkevad ja täidavad naha niiskusereservuaarid. Siis kantakse näole niisutav kreemmask, mis kaetakse omakorda unikaalse vahumaskiga, mis loob kookoni efekti näol. Selle aktivaatori mõjul nahk soojeneb ja kõik toimeained imenduvad sügavamale ja nende toime nahas püsib kauem. See ainulaadne printsiip toob kaasa rahuldustunde ning tulemus on koheselt märgatav.

Kas probleemse näonahaga inimesed peaksid tegema sügisel mingit erihooldust?
Ka probleemse nahaga inimestel tuleb kindlasti jälgida, et nägu ei muutuks üleliigse hooldamise tagajärjel pindkuivaks. Kuiv ja ketendav nägu ei paku esteetilist vaatepilti ning on ka rasunäärmete ummistuste ehk miiliumide üks tekkepõhjusi. Peale sügiseste sügavpuhastuste salongis on sama tähtis koduste iluprotseduuride korrapärasus. Probleemsema naha puhul on kooriva kreemi valik eriti oluline. Koorija peaks olema kahesüsteemne – nii ensümaatiline kui ka mehhaaniline. Ka on tähtis koorimise aeg. See ei tohiks olla lühem kui 4-5 minutit. Regulaarne koorimine tähendab vähemalt ühte korda nädalas. Korralik näo pesemine igal õhtul seebivabade puhastusvahenditega + koorimine + salongikülastus 1 kord kuus peaks tagama probleemide kadumise.

Millised on teie lemmiktooted sügisel?
Maria Gallandi tooteid eristatakse numbrite järgi. Niiskusvaesele nahale sobib kreem nr. 96 ja seerum nr. 98. Küpsemale nahale kreem nr. 130 ja luksuslik intensiivkontsentraat nr 135.