Raido Saar on ränduri hingega kinnisvaraarendaja ning romantikust fotograaf. Kord igavusest otsustas ta lennujaamas hataka kirjutama raamatut tõelisest armastusest. Paraku aga jäi asi esialgu soiku, sest poissmehena puudusid ta südames need tunded, millest kirjutada ja pelgalt fantaasiast jäi väheks.

Pool aastat hiljem kohtus Raido oma tulevase kallimaga, kes inspireeris teda raamatut jätkama ning aastal 2010 ilmuski Raido Saare esikromaan “Ainus, mis loeb.” Täna sukeldub kirjanik rubriigi “Mehelt naisele” küsimustesse ning laseb Sul lugeda oma mõtteid naistest ning suhetest nagu avatud raamatut.

Mida tähendab teie jaoks ilus naine?
Fotograafi silmaga vaadates, on ilus naine minu jaoks hulk kauneid jooni, mida ma tahan pildile püüda.

Kas naine võib teha esimese sammu?
Muidugi võib. Aga targa naise esimene samm on provotseerida meest esimest sammu tegema. Kui mees vedu ei võta, siis las hallitab omaette edasi. Ma kindlasti ei usu, et mõni naine tahaks suhet mehega, keda ta peab pidevalt tagant tõukama või järel vedama.

Mida arvate kaaslase otsimisest interneti teel, kas olete ise kunagi läbi interneti tutvusi sobitanud või suisa kaaslase leidnud?

Ma usun, et need inimesed, kes peavad kokku saama, saavad kokku niikuinii. Vahet pole, kas internetis või ööklubis või kus iganes. Vahel võib inimesele tunduda, et ta on oma kodukandile ringi peale teinud ja ühtegi normaalset inimest lihtsalt ei ole. Mulle meeldivad Robbie Williamsi sõnad sellise inimese kontekstis: Kõik head naised on abielus ja kõik ilusad mehed on gey’d. Miks siis mitte avardada oma võimalusi ja kolida internetti tuttavaid otsima. Siiski ei pea ma normaalseks kui keegi kolib internetti omale farmi või mingit küla ehitama ning vahetab oma reaalse elu virtuaalse vasu.

On teil mõni nais iluideaal tuntud inimeste seas, kas siis Eestist või välismaalt? Mis teid tema juures paelub?

Minu iluideaal on minu elukaaslane Karin Karu. Ma armun temasse ikka uuesti ja uuesti. Tema lihtne ja siiras olek teeb ta minu jaoks täiesti vastupandamatuks.

Kas teile meeldivad naised, kes tegelevad mehelike aladega nagu moto- ja ekstreemsport jms?

Lihtne vastus on jah, kui nad säilitavad selle juures naiselikkuse. Näiteks minu kunagine sukeldumisinstruktor andis mõõtude poolest küll modelli välja, aga oma jutu, käitumise ja liigutuste poolest oli ta nagu mees. Selline lahe semu.

Kas liialt pealetükkiv naine kaotab mehes huvi isegi siis, kui see naine tundus mehele enne vägagi atraktiivne?

Absoluutselt, iga pealetükkiv isik muutub vastikuks. Me tahame ju kõige rohkem seda, mida meil ei ole. Seda mida on liiga palju või mis on liiga tavaline, me ju ei fänna.

Kas abielunaine peab käituma teisiti, kui vallaline, kas ta tohib suhelda oma meessoost sõpradega ja sõbrannadega väljas käia?

Suhtes inimene, olgu siis naine või mees, peab kindlasti oma käitumises arvestama oma partneriga. Samas ma ei arva, et kedagi peaks keelama. Loomulikult võib naine suhelda oma sõpradega ja sõbrannadega väljas käimine on täiesti normaalne. Armastus ja koos olemise soov peaks olema see alus, millele suhted ehitatakse. See peab tulema inimese enda seest. Seda ei saa sundida ja kui seda soovi pole, siis suhe kestma ei jää.

Suhtes on alati üks pool andja ja teine võtja, müüt või reaalsus?
Selline suhe, kus üks ainult annab ja teine ainult võtab, ei saa kesta. Lõpuks väsib andja ära või otsustab, et nüüd annab ta edasi kellelegi teisele. Suhtes peaks olema andmine ja saamine tasakaalus. Mees ja naine võivad panustada suhtesse väga erinevalt, et kooselu toimiks. Kui kumbki pool ei tunne ennast ärakasutatuna, siis on kõik korras.

Naine, kas meigiga või meigita?
Üsna paljud naised ei oska ennast meikida. Eriti hull paistab kui jumestuskreemiga püütakse varjata probleeme, millega peaks kosmeetiku juurde pöörduma. Meiki peaks olema täpselt nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik.

Kuivõrd oluliseks peate naise juures tema riietust?
Kõige olulisemaks pean ma naise oskust valida endale sobiv riietus. Naine peab endale aru andma, mis talle ja tema kehakujuga sobib. Sama kehtib ka meeste kohta. Nabapluus ja lühiksed teksad ei ole igaühe jaoks parima valik palava ilmaga. Mõnele sobivad langevad, mõnele liibuvad kangad. See veel ei tähenda, et langevate kangaste kandja oleks vähem seksikas.