Kolm kuud tagasi esimest korda emaks saanud laulukirjutaja ja stilist Jana Hallas (39) räägib ajakirjas “Anne ja Stiil”, kuidas aastad ja emadus on tema keha muutnud.

“Kolmekümnendates hakkasin oma kehasse teadlikumalt suhtuma. Rägitakse ju, et kui naise keha vananeb, hakkavad sellega toimuma igasugused muutused: midagi suureneb, midagi lõdveneb jne. Proovisin isegi natuke trennis käia ja muretsesin koju cross-traineri. Siiani pole ma seda veel kasutanud, olen vist liiga laisk, ” kirjeldab Jana.

“Üldiselt söön seda, mille järele parasjagu isu on. Aga mitte ohjeldamatult! Ma kuulan alati, mida mu keha vajab. Kui mu keha tahab jäätist, siis söön seda. Kui vajab puhkust, siis ma puhkan. Kusjuures söögikordadest kinnipidamine on väga oluline – ma ei jäta neid kunagi vahele, muidu läheb enesetunne halvaks, tekivad peavalud ja muud probleemid.”

“Lapse saamine on mind loomulikult muutnud. Ma ei teadnud ju, mida tita sünd mu kehaga teeb, ja seda oli päris põnev jälgida. Praegu olen ikka veel number suurem kui enne rasedust, aga ma ei mõtle sellele. Ma olen väga õnnelik, kuigi kaheksa kilo raskem. Mul on beebi ja ma saan talle pakkuda parimat, mida ema võib lapsele anda: rinnapiima. Kuigi vahel on tunne, et kõige tähtsamad on kaks tissi ja alles siis tuleb emme, kes on nende küljes. Aga see on armas, see on kõige liigutavam asi maailmas! Ma ei jätaks iialgi oma last rinnaga toitmata kartuses, et see võiks mu keha rikkuda.”


Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast “Anne & Stiil”