Kuni 31. oktoobrini on Tartu Mänguasjamuuseumis näitus “Eesti moekunstnikud Barbie’le”.  Näitusel on eksponeeritud Eesti moekunstnike poolt spetsiaalselt Barbie nukule disainitud rõivad.

Sel aastal oma 50. juubelit tähistav Barbie nukk on alati ajaga kaasas käinud ja olnud inspiratsiooniks paljudele moeloojatele. Tema rõivaste kujundamisel on kätt proovinud rohkem kui 70 tuntud moedisainerit, nende seas ka maailma tipud alates Cartier’st ja lõpetades Gucci ning Gallianoga. Barbie juubeliaastal disainisid Eesti moekunstnikud Barbie’le kleite, kostüüme ja pesu ning sellest kõigest sündis näitus “Eesti moekunstnikud Barbie’le“.

Näitusel eksponeeritakse Barbie’t eesti moe kandja ja tutvustajana, esindatud on ligi paarikümne Eesti tippdisaineri looming. Näitusel osalevad: Anu Kaelussoo, Hanna Korsar, Kirill Safonov, Kriss Soonik, Kristina Tatarinova, Kristina Viirpalu, Lee Reinula, Lilli Jahilo, Mariana Kolesnik, Maru, Tiina Talumees, Tiiu Roosma, Triinu Pungits, Vassilissa ja Ksenia Jedomskihh.