Miljööväärtuslikus Baltika Kvartalis avas uksed Eestis uudse kontseptsiooniga kauplus Moetänav, kus on esindatud kõik Baltika kaubamärgid – Monton, Mosaic, Ivo Nikkolo ja Baltman. Taaskasutusest inspireeritud sisekujundusega Moetänav pakub alati värsket moeloomingut, pidevaid sooduspakkumisi, uusi mugavaid teenuseid ja uuskasutatavat rõivadisaini.

“Baltika Grupi Eesti suurim, pea 1000 m² müügipinnaga kauplus Moetänav asub meie endises tootmishoones, mis on tänaseks saanud uue hingamise ja kus on ajalooliselt alati ka rõivapood olnud,” ütles Baltika jaekaubandusdivisjoni direktor Maire Milder. “Moetänav on Eestis uudse kontseptsiooniga kauplus, mis ühendab Baltika neli rõivabrändi ühtseks tervikuks, pakkudes külastajatele laias valikus kodumaist värsket moeloomingut.”

“Tänu sellele, et Baltika brändide rõivadisain sünnib siinsamas majas, saame Moetänaval pakkuda uusi kollektsioone soodsama hinnaga kui teistes kauplustes. Lisaks on siin mugav ostukeskkond – nelja erineva brändi tootevalikust saab kiire ülevaate ning Baltika Kvartalis on ka parkimine hästi korraldatud. Moetänavale kolib ka paljude ostjate lemmik vabrikupood, mis jätkab soodsate leidude pakkumist koos Moetänaval toimuvate hooaja näidiste soodusmüükidega,” lisas Maire Milder.

Moetänav pakub lisaks laiale moevalikule ka uusi mugavaid teenuseid. “Moetänaval saab igaüks broneerida endale aja personaalseks stiilinõustamiseks ning siin tegutseb ka rätsep, kes ostetud riideeseme vajadusel lühemaks või kitsamaks teeb. Lähitulevikus saab Moetänavalt tellida ka enda mõõtude järgi eritellimusena õmmeldud Baltmani ülikonna,” ütles Eesti turu juht Sven Ohlau. “Moetänaval saavad Baltika brändide kollektsioonidega kiirelt ja mugavalt tutvuda ka ettevõtted ja stilistid – firmad saavad siit tellida endale vormirõivaid ning stilistid laenutada riideid erinevate meediaprojektide jaoks. Moetänav kujuneb ka ürituste ja kogunemise kohaks – tulevikus korraldame siin erinevaid moeüritusi ja workshop´e.”

Baltika disainer-sisearhitekt Maris Kerge sõnul ei ole Moetänav mitte üksnes ostmise koht, vaid pakub ka ruumi- ja sisekujunduslikku elamust. “Sisekujunduses mängib olulist rolli taotluslikult säilitatud tootmishoone õhkkond ning taaskasutuse läbi uue elu saanud mööbel. Moetänaval on kasutatud nii uude kontorisse kolimisel üle jäänud kontorimööblit kui ka leide Baltika keldritest, panipaikadest ja ladudest. Meie eesmärk oli ühendada funktsionaalsus säästva ja ökoloogilise kunstiga, milleks käisime inspiratsiooni ammutamas muuhulgas New Yorgis, Londonis, Genfis, Viinis ja Roomas,” lisas Maris Kerge.

Moetänava sisekujunduses osalesid lisaks Baltika loomingulisele meeskonnale (Maris Kerge, Maire Milder, Pekka Porkanen ja Ott Kangur) ka noored andekad sisearhitektid Kaur Stöör, Tarmo Stöör, Lauri Eltermaa ja Pärtel Eelma.

Sisekujunduse taaskasutuse ideoloogiat järgib ka Moetänaval asuv uuskasutatavat rõivadisaini  propageeriv ReUse Republic müügikoht. “Kõik on teretulnud tooma Moetänavale Baltika kõigi nelja rõivabrändi kasutatud riideid, millele ReUse Republic meeskond annab taaskasutuse läbi uue elu. Lisaks Moetänavale toodud rõivaesemetele disainivad nad ümber ka defektseid rõivaeksemplare ja laojääke. Uut moeloomingut saavad kõik Moetänaval uudistada ja osta,” lisas Sven Ohlau. Lisaks moekaupadele saab Moetänavalt osta ka lilli Masha lilleletist ning Thann ilutooteid.