“Sel aastal 3.septembril saab ansambel President 10.aastaseks!” hõiskab bändi lauljanna Tiina Kattel Gossip.ee-le ning lisab: “Igatahes meie ootame 3.septembril kõikide fännide, sugulaste ja sõprade õnnitlusi, lilli ja hinnalisi kinke! Jätke meelde!!”

Tiina Kattel, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Sündisin Lääne – Virumaal Tamsalus 25.09.1963.a.

Teie perekond ja lapsed?
Mul on 25 aastane poeg Karri ja kass Aleksander Suur ehk Sass. Kauaaegne armastus, sõbrer ja ühtlasi bändikoer Candy on juba 3 nädalat taevases koerariigis ja hoiab ilmselt sealt meie tegemistel silma peal.

Kui noorelt tekkis huvi laulmise vastu?

Täpset kuupäeva ja aastat ei mäleta. Meenub seoses lasteaia lõpupeoga selline seik, et kasvatajad olid mulle valinud esitamiseks ilusa lastelaulu – kellukas tegi endale kleidi, nüüd ta õnnest on uhkegi veidi….jne. Igati sobilik 6-aastasele tüdrukule. Aga mina olin tänu Horoskoobi saatele armunud! – Tõnis Mäesse nimelt. Ja nii ma teatasingi kasvatajatele, et kui mina ei saa laulda Anna Mulle Andeks Ja Küllap ka siis…vat siis ma ei laulagi. Kompromissi tulemusena laulsin mõlemad lood lõpupeol vapralt ära. Küllap lastevanematel oli nalja nabani.

Üksi kodus olles laulsin tavaliselt peegli ees tühja lillevaasi, see kumises mõnusalt vastu ja tekitas sellise tõelise mikrofoni efekti…vähemalt nii mulle tundus. 6 aastasena käisin ka populaarses laste laulusaates Entel-Tentel laulmas.

Tegelikult tahtsin saada loomaarstiks ja telediktor tädi Rutiks!

Kas “President” on esimene ansambel, kus solistina laulate, või oli ka varemalt mõni bänd?
Esimene bänd oli Orion Tamsalus. Siis tuli Haapsalu Valge Daami festival ja edasi Lääne Kaluri varietee. Peale pere loomist ei tulnud nagu mõttessegi, et hakkan veel laulmisega tegelema. Aga läks nii, et peale 10 aastast pausi sattusin juhuse tahtel olema “õigel ajal õiges kohas” ja nii ma nüüd sellel karusellil tiirutangi.

Kuidas “President” sündis ja millal muusik Rein Laaneoruga muusikalises mõttes “leivad ühte kappi panite”?

Sel aastal 3.septembril saab ansambel President 10.aastaseks! 2001.aasta suvel viis meid kokku ühine tuttav. Tol ajal oli mul elukaaslasega nn. kahemehe bänd. Õhtu edenes tekkis mõte, et Rein võiks ka kampa lüüa. Kolmekesi ikka kobedam ja egas nii hea kitarrist või kauaks laokile jääda. Pealegi oli Rein just Kanadast Eestisse tagasi tulnud ja oli nii öelda muusikalises mõttes kuival ja vaba poiss. Ansambli nime ristiisa on Rein. Algkoosseis oli Rein Laaneorg, Ivar Sirp ja Tiina Kattel. Aegade jooksul on klahvamehi vahetunud, praegu mängib klahvpille Herky Rannala. Ka ansambli nimi on muudatuse läbi teinud, sest esialgne nimi oli p`Resident. Kuna selline nimi tekitas piisavalt segadust, ei osatud õigesti hääldada ega kirjutada, siis otsustasime lihtsama nime kasuks – President.

Igatahes meie ootame 3.septembril kõikide fännide, sugulaste ja sõprade õnnitlusi, lilli ja hinnalisi kinke! Jätke meelde!!

Mida arvate Rein Laaneorust?
Ma arvan, et Rein on väga hea muusik. Ja sõber.

Meenutage palun mõnda põnevat seika mõnelt esinemiselt?

Eks neid põnevaid ja naljakaid asju on 10 aasta jooksul palju juhtunud. Päris palju on mind segamini aetud Meie Mehest Mõksi Merikesega. Ja kord eksisime Reinuga öösel Tartust Tallinnasse sõites ära!?! Ka nii on võimalik.

Huvialad?

Mulle meeldib ümber kamina kortereid ehitada.

Südamelt ära?

Kahju, et rahal on nii suur võim inimesi muuta ja orjastada.

Millist muusikat ise kuulate ning kes on teie lemmiklaulja või koguni eeskuju muusikalises mõttes Eestis?

Olen lootusetu reggea muusika f’änn.

Millist raadiojaama meelsasti kuulate?
Vikerraadiot, reede õhtupoolikul ka Nõmme Raadiot – 100% teeb tuju heaks.

Lemmiksaated telerist?
Dokumentaalfilmid, head inglise komöödiad, ajalugu ja elulugusid käsitlevad saated. Animal planet loomulikult ka.

Esinemised Presidendiga lähemal ajal?

9 juulil Sossi klubi. Vahepeale jäävad erapeod ja pulmad.

Millal on uut plaati oodata Presidendil?

Materjali on vast paari plaadi jagu juba valmis. Nagu ikka.

Mida arvate selgeltnägijatest ja selgeltnägemisest, kas usute sellesse või peate seda naljaks?

Ma ei pea midagi naljaks millest ma midagi ei tea. Sellepärast ei pea ma siin ilmas midagi võimatuks, välistatuks ega kindlalt tõestatuks. Usaldan oma sisetunnet.