Abiellu peale 30-ndat eluaastat ning soovitavalt endavanuse partneriga. Juhul kui olete mõlemad võrdselt hästi haritud, tõuseb pikaajalise kooselu tõenäosus veelgi.

Rootsi Statistika Keskbüroos (SCB) läbiviidud uurimus näitab, et paarid, kes kohtusid alles peale 30-ndat eluaastat, on kõrgema haridusega ja enamvähem ühevanused, jäävad kokku pikemaks ajaks kui ülejäänud. Kui Sulle just tuletõrjujad ei meeldi, sest nende hulgas kustub kirg kõige kiiremini.

Aastatel 1999-2001 läks Rootsis lahku ligi 20% paaridest pärast kümneaastast kooselu. Kõige sagedamini läksid lahku paarid, kes olid kohtunud noorelt, enne 25 aastaseks saamist. Kõige tugevamad olid suhted, mis loodi peale 40-ndat eluaastat.

Ka omavaheline vanusevahe mängib suurt rolli. Kui mehe ja naise vanusevahe on enam kui 10 aastat, on lahkumineku risk suurem. Kõige olulisem on aga siiski just võrdne, soovitavalt kõrgem, haridustase.

Sellise elukutserühma esindajad nagu “turva- ja päästeteenistus”, näiteks tuletõrjujad, valvurid, turvamehed ning vangivalvurid paistavad silma suure lahutuste arvu poolest, kirjutab SCB ajakiri “Välfärd”.

Harva lahutasid või läksid lahku bioloogia, põllumajanduse ja metsanduse spetsialistid. Ka tsiviilinsenerid, arhitektid, füüsikud, matemaatikud ja arstid elavad tihti koos enam kui kümme aastat.