Pärast pulmatseremooniat pidas prints Charles pruutpaarile tundelise kõne. Ta rääkis Kate’ist kui tütrest, keda ta ise kunagi ei saanud.

Westminster Abbey`s toimunud tseremooniat sai vaadata otse Youtube’is, et niipaljud kui võimalik sellest osa saaksid. Sellele järgnenud vastuvõtt prints William’i ja tema värske abikaasa Kate’i auks Buckingham Palace’is, millest võttis osa 650 kuninganna Elisabeth’i poolt kutsutud külalist, polnud aga mõeldud avalikkuse silmadele.

Ehkki ka prints William pidas kõne, oli see isa prints Charles’i oma, mis enim muljet avaldas. Ta tõstis toosti ja soovis pruutpaarile palju õnne – seejärel rääkis ta Kate’ist kui tütrest, keda ta ise kunagi ei saanud. “Ta tõesti ülistas oma miniat. Ta ütles, et nad on väga õnnelikud inimesed, sest neil on selline tütar nagu tema,” ütleb perekonnasõber Robert Acheson ajalehele Daily Mail. “Kõne mõjus nii, et pisarad olid silmades.”

Teise peresõbra Susie Lea sõnul oli prints Charles vastuvõtul väga lõbus ja naljatlev. “Ta tegi palju nalja enda ja poja palja pealae üle ja ütles, et see peab pärilik olema. William naeratas ja näis isa kõnesse väga tunnustavalt suhtuvat, samuti nagu ka Kate.”

Pärast vastuvõttu tehti ametlikud pulmapildid ning seejärel suunduti rõdule, et vastu võtta rahva juubeldused ning pakkuda kaks ajaloolist silmapilku kahe suudluse näol.