27.-28. jaanuaril Prantsusmaal Lyonis toimuval gastronoomiamessil ja kokkade võistlusel, kus Eestil on õigus osaleda esmakordselt, esindab EASi turismiarenduskeskuse korraldatud stend Eestit kui kulinaarset reisisihti.

„Eesti stendil tutvustame eeskätt meie tipphotelle, mis paistavad silma ka väga hea restoraniga. Näiteks kutsuvad külalisi Eestisse Pädaste, Schlössle, Telegraaf,“ ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. „Stendil jooksevad vaimukad Eurovisiooni vaheklipid, mis vahetuvad ülekandega laval toimuvast, kujunduses on kasutatud tippdisaineri Tarmo Luisu valgusteid. Eesti toidust tutvustatakse šokolaaditrühvleid, likööri ja juustu.“

Iga kahe aastat tagant toimuvale Bocuse d`Ori peavõistlusele Lyonis eelnes piirkondlik eelvoor, Bocuse d’Or Europe. 2008. aasta juulis Norras Stavangeris saavutas Eestit esindanud restorani Egoist peakokk Vladislav Djatšuk 7. koha ja jõudis seega tuleval nädalal toimuvasse finaali.

Finaalis osaleb 24 riiki; Euroopast Norra, Taani, Rootsi, Prantsusmaa, Soome, Island, Holland, Šveits, Suurbritannia, Luksemburg, Tšehhi Vabariik ja Eesti. Neist kaks viimast on esimesed ELi uued liikmesriigid, kes on jõudnud lõppvõistlusele.

Bocuse d’Ori ajalugu ulatub 1983. aastasse – siis toimus Lyonis rahvusvahelise toidumessi SIRHA raames võistlus Salon Métiers de Bouche. 1987. aastal toimus ametlikult esimene Bocuse d‘Or, kus võistlesid toidumaailma suuremad lootused ja neid hindasid maailma gastronoomia tipud.

Messistendi kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond EASi Eesti kui reisisihi tuntuse suurendamise programmi raames.

Lisateave:
www.bocusedor.ee
www.sirha.com