RMK uuenenud kodulehekülg aadressil www.rmk.ee pöörab senisest enam tähelepanu puhkevõimaluste tutvustamisele Eesti looduses.

Loodud otsingusüsteem aitab lihtsa vaevaga leida matkaradu, metsaonne, telkimisalasid ja muid loodusesse rajatud puhkeobjekte valitud piirkonnas.

Alates selle aasta algusest korraldab RMK külastust oma 13 puhkeala kõrval ka viies Eesti rahvuspargis ja ligi 40 muul kaitsealal, olles seeläbi suurim looduspuhkuse pakkuja Eestis.  Uue kodulehe andmebaasis sisaldub üle 500 puhkeobjekti, endale sobiva variandi leidmiseks tuleb otsingulehel ära määrata piirkond ning tegevus(ed), mille kohta infot soovitakse.

„Eesti inimene armastab väga looduses liikuda ning RMK teeb omalt poolt kõik, et teave pakutavatest võimalustest ka lihtsalt ja ladusalt kättesaadav oleks,“ põhjendas otsingusüsteemi loomist Marge Rammo, RMK loodushoiu osakonna juht. „Kutsume inimesi loodusesse, ent juhime ka tähelepanu, et loodusretkedeks tuleks eelistada alasid, mis on selleks ette valmistatud. Liikujale on see mugav, loodusele säästlik.“

Organisatsiooni kohta käiva taustainfo kõrval jaguneb RMK uus veeb seitsmeks teemaleheks: looduses liikujale, metsamajandus, puidu müük, taimed-seemned, jahipidamine, pärandkultuur ja metsakool.

Neist viimane sisaldab loodusteadlikkust kujundavat materjali ja seal saab muu hulgas vaadata Jänku-Jussi loodusteemalisi multikaid, täita töölehti, testida oma teadmisi loodusetundmise alal ning liituda metsasõprade klubiga. Omaette alajaotus on loodud pärandkultuurile, sest muu tegevuse kõrval on RMK viimastel aastatel aktiivselt kaardistanud looduses leiduvaid pärandkultuuri objekte.

Uus veebileht töötab Edicy, uudse Eestis loodud veebimootori peal. Edicy tegevjuht Tõnu Runnel peab RMK veebilehe valmimist oluliseks proovikiviks – tegemist on ühe mahukama veebilehega, mis seni Edicy peal käivitatud. „Rõõm on näha, et väikeettevõtete vajadustele keskenduv mootor ei jää kitsaks ka suurorganisatsioonide vajadusi arvestades,“ ütles Runnel.

“Uue RMK lehe tegemine oli põnev väljakutse ka lähenemisnurga muutuse tõttu. Varasem seitse aastat vana veeb oli pisut staatiline ja ametlikule infole keskenduv. Vastvalminud lehe esmane eesmärk – tutvustada eelkõige neid RMK teenuseid, mis puudutavad tavainimest – andis võimaluse luua ilus, mänguline ja värviline lehekülg.”

Esialgu on uus veeb aadressil www.rmk.ee üleval eestikeelsena, peagi lisanduvad ka vene ja inglisekeelsed lehed, mis seni töötavad veel vana kujunduse ja ülesehitusega.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. Lisaks loob RMK puhkevõimalusi Eesti riigimetsas ja kaitsealadel ning kujundab loodusteadlikkust. RMK majandab 38% Eesti metsadest.