Reedel ilmus Gossip.ee peatoimetajast ja kahe väikese tütre Estella-Elisheva ja Ivanka-Shoshana emast Helena-Reet Ennet’ ist lugu, milles pöörati tähelepanu kehakaalule ja tervislikule toitumisele. “Perioodidel, mil ma olen peenike, ma praktiliselt ei söö ning teen jubedat moodi trenni,” nentis Helena-Reet, kes tunnistab ka Publikule, et tunneb oma suurenenud kehakaalu pärast muret.

Publiku kommentaariumis vallanudus aga hoopis diskussioon Helena-Reet Enneti (32) tütarde nimede ümber. Publik.ee otsustas uurida, kust Helena-Reeda huvitavad laste nimed pärinevad ning kas ta ei karda, et nende kirjutamise või välja ütlemisega lastel probleeme võiks tekkida.

“Minu ja minu mehe Marguse suguvõsa on kirju. On eestlasi, juute, venelasi ja veel palju muid rahvusi. Kuigi elame Eestis, armsate eestlaste keskel, ise pooleldi eestlastena, ei taha ma päris unustada oma juuri, mis hargnevad laialt. Minu juured on sama tugevalt Iisraelis, nagu ka isa poolt Mulgimaal,” räägib Helena-Reet Publikule.

“Sama tavalised või õigem öelda lihtsad nimed nagu Kati, Mati, Kadri või Mart Eestis, on Shoshana ja Elisheva Iisraelis juutide seas. Nimedel on suur võim ja ma usun sellesse. Shoshana ja Eliseheva on head-tugevad nimed. Neid on aegade algusest saatnud hea aura, suur võim ja positiivne taust. Alguses soovisin nooremale tütrele panna nimeks Ivanka-Isabella, aga see laideti sünagoogis maha. Olen väga õnnelik, et sellist nime ei pannud. Ei taha ise oma lapsele liiderlikkust ja halba ligi kutsuda. Isabella polnud ajalooliselt kõige parem naine.”

“Minu mees on aga pooleldi venelane – nii et nimi Ivanka, ei peaks küsimuse alla sattuma… See on lausa hellitusnimi! Samuti meeldis mulle Donald Trump’ i tütar Ivanka. Temas oli julgust, pealehakkamist, skandaali, klassi, mõistust ning ilu.”

“Ma arvan, et kõik me peaksime väärtustama oma vanemaid, vanavanemaid, vana-vanemaid jne… Usk on jõud, mida eestlased kipuvad unustama. Ütlen seda, kui ametlikult pooleldi eestlane. Inimesed, uskuge rohkem J-lat ning teid ennast ümbritseb rohkem rõõmu, heaolu ja õnnetunnet! Olen kindel, et paljud inimesed, kes mu laste teemal sõna võtavad, pole isegi suhtes – veel vähem teavad nad, mida tähendab laste kasvatamine. Ärge olge nii kurjad! Teie ega teie lapsed ei ole nende nimedega! Ja võite kindlad olla, et meie lapsed oskavad oma nimesid nii hääldada kui ka kirjutada.”

“Minu lastel on väga toredad nimed – armastan nii oma lapsi, kui nende nimesid ja teid ka!”