Mõne päeva eest suhtlesin ühe California tuttavga ning ta teatas rõõmsalt: “Helena-Reet, sa ei kujuta ette kui laheda veebi ma leidsin. Sealt on võimalik pileteid osta ükskõik millisele Hollywoodi A-listi üritusele, sealhulgas staaride erapidudele, kuhu müüakse ka pileteid.”

Mõtlesin, et noh väga tore, kus sa küll ometi elanud oled. Raha eest saab maailmas kõike, noh, peaaegu kõike. Aga iseasi, milleks käia välja suur summa dollareid, et osaleda kuskil peol, kuhu sa tegelikult teretulnud pole ning kus sa kedagi ei tunne. Mina ei näe sellel üldjuhul pointi. Muidugi erandiks on suured üritused nagu Grammy Awards, Oscarite jagamine ning veel mõned suuremad nn punase vaiba üritused, kus ajakirjanikuna näen väljavaadet hea uudise saamiseks. Aga nendele pääsemiseks ei pea rahakotti tuulutama. Piisab, kui endale muretseda pressikaart, mida ajakirjanikele ka antakse, sest “tasuta reklaamist”, mida ajakirjanik pärast üritust teeb, ei soovi ükski korraldaja loobuda.

Aga pöördudes tagasi selle lehekülje juurde, siis paneb mind siiski imestama inimeste tohutu suur soov saada nö. VIP-iks. Mõtle, “vaid” 2850.- dollarit aastas ja sind võetakse vastu “The inner Circle” kliendiks, 7500.- dollarit ja oled “The Executive” ning 18500.- dollarit ning oledki “The VIP”, kellel pääs magusamate pidude, kuumemate ürituste ja kallimate jahtide peale. Selle asemel, et see raha investeerida endasse, oma pere otstarbeks või panna seemneks tulevasele ärile, selle asemel luuakse endale võlts ettekujutus oma staaristaatusest. Tahaks öelda: Kallid inimesed, staarid on samasugused inimesed nagu teie, neil on sõbrad, kes on ja jäävad ja niisama kergelt te siseringi ei pääse. Liitudes selliste VIP-klubidega, raiskate vaid oma raha ning taote tegelike VIP-ide šampanja-arved kinni…

Kõik, kes kuhugi on oodatud, nendele saadetakse juba varakult tasuta kutseid, käikakse kutsetega lausa pinda. Viimasel ajal on üldse uus trend Hollywoodis see, et staarid peaaegu üldse ei pidutse – inimesed tegelevad oma karjääri, oma pere ja oma tervisega. Eriti viimasega… Ennem kohtad kuulsust trennisaalis, tänaval või mererannas jooksmas, kui kuskil diskoteegis. Peod reklaamitakse ühe-kahe staariga suurelt-laialt välja ning enamasti neid seal rohkem polegi.

Staaride suurim “hirm” on inimesed, suured rahvamassid ning avalikud kohad… Ma ei tea peaaegu ühtegi staari, kes nii ei tunneks ja arvaks. Avalikes kohtades käimine on A-listi staari jaoks töö.  Muidugi on ka Hollywoodis inimesi, kes on esimeseks prioriteediks seadnud peod, mõnuained ja alkoholi – aga enamus neist ei ole ka kuigi tõsiseltvõetavad. Suurem osa nendest, keda me pidutsemas näeme on üritusega seotud promootorid või mõne toote-filmi-video reklaamis kaasalöövad inimesed.

Aga kas siis Hollywood üldse ei lõõgastu? Kas siis üldse ei pidutseta? Pidutsetakse küll aga hoopis oma või sõprade koduaias või siis lähedasteringis mõnusalt reede õhtul ühise õhtusöögilaua taga istudes. Mitmed staarid on loonud ka vinoteeke, sigaribaare ja erapubisid, kuhu pääseb sisse vaid koodiga.

Aga mida siis ikkagi teha, kui on nii kange soov staaridega lävida, nii kange soov VIP olla? Mina ütlen teile – õppige ajakirjanikuks! Ajakirjanikud saavad kõikjale sisse, on alati saanud ja saavad ka tulevikus. Või veel parem soovitus – tehke seda, mida te väga hästi oskate, tehke seda südamega ja te ühel päeval näete, et teie tööd ja tegemisi hinnatakse, teie tööd väärtustatakse, teiega tahetakse koos olla. Enne ei saa keegi staariks, kui ta iseennast ei armasta ega hinda. Enne ei tundu inimene kellegi jaoks huvitav, kui tal endal pole teistele midagi anda…

Helena-Reet Ennet (Wearing Ohmygossip Couture T-shirt)